Uutiset

 1. Lumipäivä on koulupäivistä parhaita

  LUMIPÄIVÄ on vimpeliläisen Aapiskujan koulun uudehko perinne. Se sai alkunsa viime vuonna oppilaskunnan ehdotuksesta. Päivän ideana on olla talvinen päivä ulkosalla yhdessä koko koulun voimin touhuten ja leikkien. Tänä vuonna päivän ohjelmassa oli mäenlaskua, jäällä pelailua, lumikinoksissa kiipeilyä ja lumirakentelua sekä vapaata leikkiä.

 2. SUOMI on yhdistysten luvattu maa. Järjestöjä on paljon, mutta tiedämmekö, millaista yhdistystoimintaa omalla alueellamme on? Toimiiko alueellamme sellaisia yhdistyksiä, joiden toimintaan haluaisit liittyä tai tarjoaako joku alueen yhdistyksistä sellaista palvelua, jota juuri sinä tarvitsisit. Voisitko sinä tehdä yhteistyötä jonkin järjestön kanssa tai toimia vapaaehtoisena jossain järjestössä? Näihin kysymysiin saa vastauksia Järjestömark kinoilta. Maakunnan alueella järjestetään toukokuussa kaikkiaan kahdeksan pop-up-tyyppistä järjestöjen esittelytapahtumaa. Alajärvellä tapahtuma järjestetään 6. toukokuuta ja Kauhavalla 7. toukokuuta.

 3. LUKIO houkuttelee uusia opiskelijoita opiskelijapaketilla, johon kunnanvaltuusto myönsi 20 000 euron määrärahan. Sitä markkinoidaan muun muassa lähialueiden yhdeksäsluokkalaisten vanhemmille järjestettävissä vanhempainilloissa sekä kori- ja pesäpallotoimijoiden parissa.

 4. Luontoiloa kaikille aisteille

  Miltä tuoksuukaan suopursu? Entä tervas? Miltä tuntuu kädessä kivi ja männyn käpy? Jamin luonto-ohjaajaopiskelijat toivat luontoa Kultakämmenen ja Villa Toukolan asukkaiden iloksi viime keskiviikkona.

 5. Hälytys keskisuuresta rakennuspalosta Alajärven Herrainniemeen tuli 10.02.2019 22:15:46.

 6. Poliisi puhallutti lauantaina 9.2. lumipenkkaan ajaneen kauhavalaismiehen, puhalluskoe osoitti kuljettajan olleen yli kahden promillen humalassa.

 7. Vaaratiedotekokeilu 112-päivänä

  112-päivä on valtakunnallinen hätänumeropäivä, jolloin korostetaan turvallisuuden merkitystä ihmisten arjessa. 112-päivää vietetään eri puolilla Suomea helmikuun 11. päivä. Perinteistä kampanjaa vietetään nyt jo 22. kerran.

 8. Rakennuspalo: keskisuuri, 10.2.2019 04:36:13

 9. Talviliukkailla jarrutusmatkat ovat huomattavasti pidempiä kuin kesällä. Auton pidentynyt pysähtymismatka ja olosuhteet yleensäkin on otettava huomioon nopeuden valinnassa.

 10. Runsasluminen talvi ja liukkaat kelit asettavat autoilijoille haasteita ympäri Suomen. Liikenneturva muistuttaa, että tilannenopeuden ja turvavälin lisäksi on huomioitava monin paikoin teille muodostuneet urat, joissa ajaminen voi pahimmillaan viedä vastaantulijoiden kaistan puolelle.