Eläinlääkäritalon rakentamisen hintalappu kasvoi kilpailutuksessa

Alajärven kaupunginhallitus esittää lisämäärärahaa eläinlääkäritalon rakentamiseksi.
Alajärven kaupunginhallitus esittää lisämäärärahaa eläinlääkäritalon rakentamiseksi.
Alajärven kaupunginhallitus esittää lisämäärärahaa eläinlääkäritalon rakentamiseksi.
Alajärven kaupunginhallitus esittää lisämäärärahaa eläinlääkäritalon rakentamiseksi.

Alajärven kaupungin talousarviossa on vuodelle 2024 varattuna 800 000 euroa uuden eläinlääkäritalon rakentamiseen. Kaupunki suunnittelee kolmen eläinlääkärin vastaanoton rakentamista nykyisen vastaanoton viereen Lääkärintielle. Rakentamisella on vuokraehto Seinäjoen kaupungin kanssa. Nykyisissä toimitiloissa Lääkärintie 10:ssa on ollut pitkäaikaisia sisäilmaongelmia, eivätkä tilat sovellu toimintojen yhdistelemiseen tulevaisuuden tarpeita silmällä pitäen.

Tekninen toimi sai kilpailutuksessa neljä tarjousta uuden eläinlääkäritalon rakentamisesta. Halvin tarjous, 870 000 euroa ilman arvonlisäveroa, saatiin Rakennusliike Val-Kalta. Saatu tarjoushinta ylittää kohteelle talousarviossa varatut määrärahat.

Urakoitsijavalinta tehdään ehdollisena ja tilaajalla on oikeus perua hankkeen aloitus ilman korvausvelvollisuutta, mikäli selontekoneuvottelu ei vastaa tarjouspyyntöasiakirjoja. Urakkasopimus voidaan allekirjoittaa, kun hallituksen päätös on lainvoimainen ja uuden eläinlääkäritalon vuokrasopimus on allekirjoitettu Seinäjoen kaupungin kanssa.

Kaupunginhallitus esittää valtuustolle, että se myöntää 200 000 euron lisämäärärahan eläinlääkäritalon rakentamiseen. Osa kustannuksista jää ensi vuodelle.

Tekojään tekniikkakontille lisämäärärahaa

TEKOJÄÄN tekniikkakontin uusintaan on tälle vuodelle varattuna 280 000 euroa. Uudella tekniikkakontilla voidaan ottaa käyttöön jäähallin lisäksi ulkojääkaukalon jäähdytysputkisto, joka on rakennettu vuonna 2022. Halvimman tarjouksen tekniikkakontista antoi Suomen tekojää Oy hintaan 356 000 euroa. Saatu tarjoushinta ylittää kohteelle talousarviossa varatut määrärahat ja hanke vaatii toteutuakseen lisämäärärahan.

Tilaajan töihin kuuluvat vanhan kontin poisto, sekä tekniikkakontin ja ulkojään jakotukin väliputkiston kaivuutyöt muodostavat uuden tekniikkakontin hankinnan lisäksi noin 4500 euron kustannuksen. Yhteensä hankkeen kustannukset ovat 360 500 euroa. Valtuustolle esitetään 80 500 euron lisämäärärahan myöntämistä.

Suolasalmenharjun tuulivoima-alueelle rakennuskielto

TEKNINEN lautakunta kuulutti Suolasalmenharjun tuulivoimapuiston osayleiskaavan päivitetyn osallistumis- ja arviointisuunnitelman nähtäville sekä pyytää tarvittavat lausunnot ja mielipiteet. Kaupunginhallitus hyväksyi alueen rakennuskieltoalueen muutoksen niin, että rakennuskielto tulee voimaan maanrakennuslain tarkoittamalla tavalla ennen kuin päätös on saanut lainvoiman. Rakennuskielto on voimassa enintään viisi vuotta. Kaavoituksen keskeneräisyyden vuoksi kunta voi pidentää aikaa enintään viidellä vuodella ja erityisestä syystä sen jälkeen vielä enintään viidellä vuodella.

Luitko jo nämä jutut?

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.