Uusi sarja käynnistyy Järviseudun Sanomien kotisivulla: Järviseutulaista elämää digikuvina  

Saunavihtojen tekoa Vimpelin Loilulla, vaan mikä mahtaa olla vuosi?
Saunavihtojen tekoa Vimpelin Loilulla, vaan mikä mahtaa olla vuosi? Kuva: Järviseudun Sanomien arkisto.
Saunavihtojen tekoa Vimpelin Loilulla, vaan mikä mahtaa olla vuosi?
Saunavihtojen tekoa Vimpelin Loilulla, vaan mikä mahtaa olla vuosi? Kuva: Järviseudun Sanomien arkisto.

JÄRVISEUTU-SEURAN hallinnassa olevaa laajaa valokuvanegatiivien ja vedosten arkistoa digitoidaan paraikaa. Kuvissa on järviseutulaista elämää menneiltä vuosikymmeniltä viljalti. Muistoja ajasta, jolloin oli lankapuhelimet, VHS-nauhurit, musiikkia kuunneltiin radiosta ja kaseteilta, telkkareissa oli kuvaputket, sieltä näkyivät pahaiset kahdesta kolmeen kanavaa. Kotiseudun tapahtumista ja ihmisistä. Oli meininkiä ja menoa, jokaisessa kylässä ja notkossa oli monenlaista tapahtumaa ja harrastusta.  

Julkaisemme nyt joka viikko Järviseudun Sanomien nettisivuilla kolmesta viiteen kuvaa tuosta arkistosta otsikolla Elävää Järviseutua diginä. Kuvat ovat vapaasti katsottavissa. Koska kaikki henkilöt eivät ole tuttuja allekirjoittaneelle, voi kuvan yhteydessä olla kyselyjä paikasta ja henkilöistä vaikkapa sähköpostitse hannu.takala@jarviseudunsanomat.fi tai puhelimitse.

Osa kuvista on ollut varmastikin lehdessä aikoinaan, mutta joukossa on lukematon määrä ennen julkaisemattomia kuvia. Kuvien kopioiminen omaan sosiaaliseen mediaan on tietysti kielletty, vaan linkata saa. 

Päätoimittaja ja Järviseudun kansalaisopiston rehtori Lauri Vuorisalmi ihailemassa posliininmaalauskurssin töitä, ketkä muut ovat kuvassa? Kuva: Järviseudun Sanomien arkisto.
Päätoimittaja ja Järviseudun kansalaisopiston rehtori Lauri Vuorisalmi ihailemassa posliininmaalauskurssin töitä. Ketkä muut ovat kuvassa? Kuva: Järviseudun Sanomien arkisto.

Täältäkin pääsee kurkkimaan Järviseudun historiaan

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.