Kevätkeikaus kokosi eläkeläisiä yhteisten asioiden ääreen

Sali täynnä iloista ja aktiivista porukkaa nauttimassa Kevätkeikauksesta.
Sali täynnä iloista ja aktiivista porukkaa nauttimassa Kevätkeikauksesta.
Sali täynnä iloista ja aktiivista porukkaa nauttimassa Kevätkeikauksesta.
Sali täynnä iloista ja aktiivista porukkaa nauttimassa Kevätkeikauksesta.

EL KORTESJÄRVEN YHDISTYS ry:n Kevätkeikaus Kortesjärven Ylikylässä 25. huhtikuuta sai Kortesjärven Nuorisoseuran salin täyttymään yleisöstä. Ennen saliin siirtymistä sai nauttia kahvion maittavasta tarjoilusta.

Tapahtuma alkoi Jari Rannanjärven alkusoitolla, jonka jälkeen yhdistyksen sihteeri Eliisa Hietala toivotti tervetulleeksi ja kertoi, että EL Kortesjärven yhdistys ry:llä on menossa 48. toimintavuosi ja Kevätkeikaus on järjestetty jo 12 kertaa.  EL Etelä-Pohjanmaan piirin tervehdyksen toi Anna-Liisa Ruutiainen. Maalahdesta tuleva ja itseään rantaruotsalaiseksi tituleeraava puheenjohtaja kertoi lapsuuden aikaisista asioista, jotka johtivat siihen, että hän ollut vahvasti eläkeliittolainen jo nuoresta. Pilke silmäkulmassa, hän kertoi myös pönttöhalvauksesta, joka johti siihen, että liiton tervehdys annettiin puhujanpöntön vierestä. Vaikuttava puhe eläkeläisistä ja eläkkeensaajista ja siitä, että tämän päivän eläkeläiset ovat hoitaneet tonttinsa edestä ja takaa, takaa sen, että he ovat tämän päivän voimavarahenkilöitä ja Suomen tukipilareita.

Juhlapuheen piti kansanedustaja Mika Lintilä. Hänkin kertoi, että eläkeliitto on kulkenut mukana ihan kakarasta asti, hänen isänsä ollut Eläkeliiton toiminnanjohtaja kuolemaansa saakka. Lintilä kertoi hallituksen näkökulmia eläkeläisten asioiden suhteen, lähipalveluiden tärkeyttä ja myöskin sivusi maailman politiikkaa. Tällä hetkellä eläkeläisiä on 1,6 miljoonaa. Hän rohkaisi eläkeläisiä siihen, että ikä ei saisi olla este halulle olla aktiivinen. Jokainen voisi olla aktiivinen omien kykyjen sallimissa rajoissa. Eläkeläisellä ei ole käytettävä ennen -päivämäärää. Lintilä toivotti kaikille hyvää kevättä ja kesää, aktiivisuutta ja terveyttä.

Jaakko Niemistö juonsi tapahtuman ja kutsui Lintilän puheen jälkeen Kauhavan lukion 2. vuoden opiskelijat lavalle. He esittivät osasia vanhojen tansseista. Nuorten esitys oli hyvin kaunis ja herkkä. Runoesityksen toi pitkänlinjan nuorisoseuralainen Seija Autio. Yleisö sai kuulla Sinikka Nopolan tekstiä, jossa humoristisesti kuvattiin sitä, että lähtö voi olla lähellä. Rannanjärven Jari esitti muutaman kappaleen ja johti yhteislaulua. Anne Jutilan hulvaton parodia Vanhanpiian onkelma oli myöskin Sinikka Nopolan tekstiin pohjautuva parodia eläkeläisistä.

EL Kortesjärven yhdistyksen ry:n puheenjohtaja Tapio Ketola lausui loppusanat ja kertoi tulevista tapahtumista. Hän lausui kiitokset kaikille asianosaisille ja suoritti lopuksi jännittävän arvonnan.

Tänä vuonna Kevätkeikaus piti sisällään sopivassa suhteessa asiaa, huumoria, musiikkia ja yhdessä oloa. Toivotaan myös, että tämä kevätkeikaus keikauttaa talven ja aurinko saisi alkaa tekemään töitään.

Sirpa Kiviaho

ansanedustaja Mika Lintilä piti juhlapuheen eläkeläisille.
Kansanedustaja Mika Lintilä piti juhlapuheen eläkeläisille.

Kevätkeikauksesta kirjoitettua

Mainos
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.