Uutiset

 1. Häytys keskisuuresta tulipalosta tuli maanantaina 22.4.2019 kello 00:27.

 2. Hälytys keskisuuresta rakennuspalosta tuli kiirastorstaina 18.4.2019 kello 20:24.

 3. Kokkoja ei saa sytytellä

  Kuluva kevät on ollut lämmin sekä vähäsateinen ja se näkyy myös ruohikkopalovaara ennusteissa. Pohjanmaan alueella avotulenteko on tällä hetkellä kielletty maastopalovaroituksen vuoksi ja Etelä-Pohjanmaan alueella maastopalovaroitus on ennusteiden mukaan tulossa pääsiäislauantaiksi.

 4. Ohita pyöräilijä harkiten

  Kaksipyöräisten määrä kasvaa liikenteessä kevään edetessä. Liikenneturva muistuttaa, että rauhallinen toiminta ja turvavälien säilyttäminen on ensisijaisen tärkeitä pyöräilijää ohitettaessa. Ohitus tulee tehdä vain silloin, kun se on turvallista.

 5. Maastopalo Pietarsaaressa

  Hälytys keskisuuresta maastopalosta tuli tiistaina 16.4.2019 kello 13:34.

 6. Munasta on moneksi

  Vimpelin Marttojen illan teemana oli kananmuna.

 7. Järviseudun alueen kansanedustajista Antti Kurvinen (kesk.) uusi mandaattinsa, Janne Sankelo (kok.) palasi Arkadianmäelle ja Reijo Hongisto (sin.) puolestaan putosi eduskunnasta. Sankelo kävi jälleen tiukan kisan vaasalaisen Susanna Kosken (kok.) kanssa, joka pudotti edellisissä eduskuntavaaleissa Sankelon vai muutamalla kymmenellä äänellä.

 8. Alajärvellä rakentamisen vauhdittamiseksi suunniteltu rakentajakampanja, jossa kaupungin kaavatontteja oli määrä myydä euron kappalehintaan ja muille tonteille rakentaville myöntää 4 000 euron rakentajaseteli, on tällä hetkellä jäissä.

 9. VIMPELISSÄ, Alajärvellä ja Soinissa järjestettiin kevään aikana 15 eri kylällä maataloustuottajien keskustelutilaisuuksia, joihin osallistui 64 tuottajaa. Niille tuntui olevan tarvetta, totesi maaseututoimenjohtaja Jukka Kuoppala.

 10. ABO Wind Oy toimitti 7. helmikuuta Etelä-Pohjanmaan ely-keskukselle ympäristövaikutusten arviointiohjelman, joka koskee Lappajärvelle suunniteltua Iso Saapasnevan tuulivoimapuistoa. Hanke ei kuulu suoraan lain nojalla arviointimenettelyn piiriin, mutta ely-keskus on aikaisemmin 8. toukokuuta 2018 tekemällään harkintapäätöksellä katsonut hankkeen laajuuden ja merkittävyyden vuoksi, että sen ympäristövaikutukset tulee arvioida.