Vesimiehen aikaan

Julkaistu:

Lappajärven kunta on viime kuukausina joutunut paneutumaan matkailuliiketoiminnan ongelmiin.
Ylivoimaisesti suurin panostus matkailuun tapahtui joulukuussa, kun kunnanvaltuusto päätti tukea Kylpylä Kivitippua ostamalla Lomayhtymä ry:ltä Aquarius-rantasaunan 500 000 eurolla.
Aquarius tarkoittaa suomeksi Vesimiestä, joten Lappajärven voi sanoa siirtyneen Vesimiehen aikaan.
Tammikuussa kunnanhallitus päätti antaa 12 000 euroa Teatterituotanto Kraateri Oy:lle, jolla on kesäteatteritoimintaa Halkosaaressa. Kunta ei myöskään peri yhtiöltä vuokraa alueen käytöstä eikä sähkö-, vesi- tai jätevesimaksuja.
Samassa kuussa kunta irtisanoi Ariel- eli Veannetar-laivaa koskevan sopimuksen.
Päätöksillä on yhteys toisiinsa, sillä Kivitippu, Halkosaaren kesäteatteri ja Veannetar ovat Lappajärven matkailuelinkeinon tärkeitä osia.
Viime viikolla Lappajärven kunta kertoi yrittäjille Aquarius-päätöksen taustoista. Perusteluja kuunneltuaan paikalla olleet yrittäjien edustajat pitivät ostoratkaisua oikeana.
Tilaisuuden toisena tavoitteena oli kehittämisajatusten saaminen yrittäjiltä. Kun Aquarius-asia tuli käsitellyksi, keskustelu laajeni aivoriiheksi, jossa heiteltiin ajatuksia etenkin kesäasukkaiden ja matkailijoiden palvelemisesta mahdollisimman hyvin.
Aquarius-kauppa rauhoitti joksikin aikaa tilanteen, mutta tuskinpa Lomayhtymä lopullisesti luopui aikomuksestaan myydä Kivitippu.
Kivitipussa yöpyviä kuskataan bussilasteittain myös naapurikuntien matkailukohteisiin, joten kaikkien järviseutulaisten kannattaa toivoa Kivitipulle menestystä, riippumatta sen omistajasta.

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.