Mukavaa vuotta 2024 ja tervetuloa lukemaan kesäasukaskirjettämme!

Talven touhuja järviseudulla: Lappajärvi, Evijärvi ja Vimpeli
Tästä kirjeestä löytyy menovinkkejä moneen toimintaan. Aktiviteetteja löydät niin Lappajärveltä, Evijärveltä kuin Vimpelistäkin. Lappajärven jää on parhaimmillaan retkiluisteluun, järven toisella puolella voit lasketella kraatterin reunalla Vimpelin Lakeaharjulla ja Evijärven Kniivilänlahden latua voi kiertää Rantaraitin laiturilta löytyvillä kicksparkeilla

Kaikki keskeisimmät tapahtumat löytyvät Järviseudun Sanomista ja monipuolisilta nettisivuiltamme. Mikäli et ole vielä tutustunut kotisivuumme ja digilehteemme, se kannattaa, koska sieltä löytyy tuorein tieto uutisista ja tapahtumista Järviseudulla. Seuraavassa tiedotteessa on vuorossa tapahtumakalenterimme ja mainio kesäasukassivusto. Siitä lisää myöhemmin, ettei kirjeemme paisuisi novelliksi.

Hieman kuitenkin jo maistiaisia: Seuraava Järviseudun yhteinen kesäasukasilta pidetään perjantaina 28.6 2024 kello 18 korvilla. Tuolloin ollaan Evijärvellä Sillankorvan leirintäalueella, kahvia keitellään jo puoli kuuden aikaan, joten ole paikalla. Lisää tietoa tapahtumasta löytyy seuraavasta kirjeestämme. Pistä ajankohta muistiin jo nyt!

Kiinnostaako sinua alueemme palvelujen kehittäminen? Tervetuloa liittymään Evijärven, Lappajärven ja Vimpelin kunnan kesäasukkaille tarkoitettuun paneeliin. Tarkoituksena on parantaa kesäasukkaiden ja kuntien edustajien vuorovaikutusta, osallistumista ja päätöksenteon jouhevuutta.

Liity kesäasukaspaneeliin ilmoittautumislinkin kautta. Tarkoituksena on kokoontua yhteen pari kertaa vuodessa. Osallistuminen on mahdollista itse paikan päällä tai etäyhteydellä. Ole aktiivinen ja tule mukaan vaikuttamaan, ideoita ei koskaan ole liiaksi.

Hannu F.E. Takala
Päätoimittaja, Järviseudun Sanomat


Miltä kuulostaisi esimerkiksi luistelu ja hiihto Euroopan suurimman kraatterijärven päällä? Lappajärven jäällä se onnistuu!

Hotelli Kivitippua (Nykäläntie 137) ympäröivissä järvimaisemissa ylläpidetään luistelualuetta perheen pienimmille, kolme kilometriä pitkää retkiluistelurataa, sekä hiihtolatua järven jäällä. Reittejä huolletaan aktiivisesti sääolosuhteiden ehdoilla. Seuraa tiedotusta huolloista hiihtoladut.fi -sivulta.

Talvirieha

Hotelli Kivitipun järjestämä koko perheen Talvirieha-tapahtuma järjestetään lauantaina 24.2.2024. Tapahtumassa luvassa paljon talvista ohjelmaa ja aktiviteetteja lapsiperheille! Seuraa Hotelli Kivitipun tiedotuskanavia, sekä lappajarvi.fi.


Luonnon kauneus kutsuu liikkumaan!

Lappajärven aktiviteetit löytyvät lähes kivenheiton päässä toisistaan. Alueen laavut sekä muut käyntikohteet löytyvät Outdooractive-palvelusta. Liikuntapaikat ja virkistyskohteet, kuten luistelupaikat ja avannot, löytyvät keskitetysti karttapalvelun kautta Lappajärven kunnan sivuilta.

Lappajärvellä voi harrastaa avantouintia Nykälänniemessä Aquarius Inn:ssä ja Tarvolan rantamajalla. Aquarius Inn on auki keskiviikkoisin ja lauantaisin, Tarvola torstaisin. Lisätietoja täältä.

Lappajärven kraatterijärven ainutkertaisuus on esillä Hotelli Kivitipun yhteydessä sijaitsevassa meteoriittinäyttelyssä, jossa kävijä pääsee tutustumaan moniaistisesti eri kivilajeihin ja mineraaleihin. Näyttelyn yhteydessä voit lähteä myös virtuaalimatkalle asteroidivyöhykkeelle. Virtuaalilasien ja selostuksen avulla koetaan matka kansainväliseltä avaruusasemalta Lappajärven kraatterin synnyttäneen meteoriitin lähtöpaikalle eli asteroidivyöhykkeelle Marsin ja Jupiterin väliin. Suurin osa 13,5-minuuttisesta materiaalista on aitoa Nasan videokuvaa. Kivitipusta löytyy myös simulaattori golfia harrastaville! Katso golfsimulaattorin tiedot yrityksen sivuilta.


Tapahtumat Kraatterijärven sydämessä:

Lisää tapahtumia alkuvuodelle https://www.kivitippu.fi/tapahtumat

Katso myös yleinen tarjontamme: https://www.visitlappajarvi.fi/


Talven touhuja järviseudulla: Lappajärvi, Evijärvi ja Vimpeli

Vimpelissä on vipinää ja monipuolista ohjelmaa kaikenikäisille ympäri vuoden!

Vimpelin vapaa-aikatoimi järjestää monipuolista ohjelmaa kaikenikäisille ympäri vuoden. Viikolla 9 vietetään koululaisten talvilomaa, joten paljon kivaa on tiedossa.

  • Kuutamo-hiihto hiihdellään perjantaina 23.2 kello 18.30–21. Lähtö ja maali ovat Vieresniemessä (Joensuuntie 41, Itäkylä). Tunnelmallinen hiihto hiihdellään ulkotulien valaistessa ladun ja kodassa on arvontaa ja tarjoilua.
  • Maanantaina 26.2. Liikuntahallilla on lasten temppurata kello 10–11 (3–5v.) ja kello 11-12 (6-8v.)
  • Keskiviikosta perjantaihin 28.2.–1.3. on liikuntakerho liikuntahallilla kello 11–11.45 (7-9v.) ja kello 12-12.45 yli 10 vuotiaat.
  • Karoliinan jumppailta nostaa hienpintaan keskiviikkona 28.2. kello 17.30–19.15.
  • Nuortentila Monttu on auki keskivikkona 28.2. kello 17–21 ja perjantaina 1.3. kello 18–22 (7lk-alle 18v).
  • Torstaina 29.2. vietetään koko perheen talviriehaa Saarikentällä. Kellonaika tarkentuu lähempänä. Talviriehassa voi mm hiihtää, luistella, laskea mäkeä ja tanssia DJ:n tahtiin. Kioski on myös auki.
  • Lauantaina 2.3. on elokuvapäivä, jolloin lasten elokuva alkaa kello 15 ja nuorten elokuva kello 19.

Seuraa Vimpelin vapaa-aikatoimen sivuja sosiaalisessa mediassa. Instagramista löydät myös liikuntapaikkahoitajien päivityksiä hiihto- ja luistelupaikkojen ajankohtaisesta kunnosta.

Hiihdon hurmaa

Viinilaaksohiihtelyviikko hiihdetään retkihiihtelynä omatoimihuolloin viikon 9 aikana. Hiihtotyylin/matkan saa valita vapaasti. Hiihtoreittinä on Vatpakka-Lakeaharju-Luoma-aho hiihtoreitistö.

Suoritus merkitään kirjaamalla nimi osallistumisvihkoon mastojen parkkipaikan katoksessa (Vimpelintie 2). Suorituksia voi kirjata vaikkapa viikon jokaisena päivänä! Mitä enempi liikuntasuorituksia, sen suurempi mahdollisuus voittaa. Osallistuneiden kesken on arvontaa, jossa pääpalkintona voi voittaa Polar sykemittarin.

Vatpakka-Lakeaharju-Luoma-aho alueella on 16 kilometriä kunnostettua ulkoilureitistöä, jossa on hyvä kerryttää hiihtokilometrejä. Reitistö on kokonaisuudessaan valaistu kello 7.30–21.30. Reitistö palvelee talvisin hiihtäjiä. Latujen varrella on kolme laavua, joissa on puut valmiina retkiruuan valmistamiseen avotulella. Lakeaharju-osiolla pääsee ihastelemaan upeita kraatterijärven maisemia. Myös järviladut on aukaistu välillä Vieresniemi-Kisaranta-Isoniemi. Lisäksi jokiladut pidetään hiihtokunnossa jäätilanteen salliessa. Käykäähän testaamassa Vimpelin monipuoliset hiihtoladut.

Avantouinnin ihanuutta

Vieresniemessä kaikille yleiset saunavuorot palvelevat tiistaisin, torstaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin. Rantasaunasta pääsee suoraan pulahtamaan Lappajärveen avantoon virkistymään. Puulämmitteisen rantasaunan voi vuokrattua myös omaan käyttöön. Varaukset puh. 040 364 6171 (20 €/2 h). Vieresniemen uusittu viihtyisä takkahuone on myös kaikkien kuntalaisten ja matkailijoiden virkistyskäytössä. Takkahuoneen varausta voi tiedustella samasta numerosta puh. 040 364 6171. Tarkemmat yleisten saunavuorojen ajat Vimpelin kunnan sivuilta.

Suksitehdasmuseo ja Suomen Pesäpallomuseo

Entisen Männikön suksitehtaan tiloihin perustettiin 1990-luvulla maan ja mahdollisesti jopa maailman ainoa Suksitehdasmuseo (Kangastie 4). Sota-aikana suurin osa Suomen armeijan suksista oli peräisin kyseiseltä suksitehtaalta. Suksien valmistus Vimpelissä lopetettiin vuonna 1983, mutta tehtaan koneet ja laitteet ovat alkuperäisiä ja säilytetty sellaisinaan. Museolla pääsee tutustumaan suksen valmistuksen monivaiheiseen ja tarkkaa käsityötä vaativaan prosessiin. Avoinna sovittaessa: /Jari Takala, puh. 041 740 4687 tai Juhani Mattila 040 557 5363.

Saarikentän kupeessa, Vimpelin keskustassa sijaitsee Suomen Pesäpallomuseo (Patruunantie 17). Museolla voi tutustua mm. eri joukkueiden peliasuihin, tuomareiden vaatetukseen, pelivälineisiin ja lukuisten pesislegendojen palkintoaarteisiin. Museo avoinna ma–su kello 10–18. Pääset tutustumaan museoon myös diginä.

Vimpelin Pesisfestivaalit ja Saarikenttä festivaali 2024

Ensi kesän kohokohta on Vimpelin kunnan sekä Vimpelin Vedon yhteinen kesätapahtuma Vimpelin Pesisfestivaalit. Pesisfestivaaleja juhlitaan 5.–14.7. Kymmenen päivän festivaaliohjelma pitää muun muassa sisällään kymmeniä eritasoisia pesisotteluita, kaikille avoin pesiskoulu, korisotteluita sekä opastettuja kierroksia Saarikentällä, Suomen Pesäpallomuseossa ja Vimpelin Pyöreässä kirkossa. Monipuolinen ohjelma alkaa muotoutumaan tarkemmin talven aikana ja huhtikuusta alkaen somessa päivittyy ensi kesän festariohjelma. Tietoa lisää tapahtuman kotisivuilla.

Pesisfestivaalin kylkeen on nousemassa Vimpelin Vedon, Vimpelin Yrittäjien sekä Seinäjoen Vauhtiajojen yhteistyönä Saarikenttä festivaali. Avajaisviikonlopun lauantaina 6.7. 2024 Saarikentällä esiintyy kuusi eri artistia musiikkimaailman huipulta. Kolmas Nainen, Arttu Wiskari, Teflon Brothers, Isac Elliot, Etta ja Hugo viihdyttävät koko festarikansaa! Laitahan kalenteriin kesän vauhdikkain festariviikko! Lue lisää


Talven touhuja järviseudulla: Lappajärvi, Evijärvi ja Vimpeli

Talvilomapuuhaa Evijärvellä

Evijärvellä on koko talven riittänyt lunta ja pakkasta. Hiihtoladut ovat mainiossa kunnossa ja Kniivilänlahdella on tuttuun tapaan avattu reilun neljän kilometrin baana jäälle. Sitä voi kiertää Rantaraitin laiturilta löytyvillä kicksparkeilla, omalla potkukelkalla, luistimilla tai kävellen. Potkukelkkailuun ja kävelyyn suositellaan nastakenkiä ainakin, jos haluaa vauhdin hurmaa! Luistelemaan pääsee myös tekojäälle ja kaukaloille.

Mainos

Evijärven kunnan huoltamilla laavuilla odottelee puut valmiina tulisteluun. Reippaimmat ovat kiertäneet myös Uittomieslenkki -luontopolkua, vaikkei polulla ole talvikunnossapitoa. Särkikylän kosteikkolenkillä voi käydä suksittelemassa ja mutustella eväät Kallenkarin taukotuvassa.

Laavupaikkojen sijainnit voi tarkistaa täältä.

Kirjasto palvelee normaalisti, omatoimikirjasto on avoinna joka päivä 7–21. Henkilökunta on paikalla seuraavasti: maanantai 12–19, tiistai 10–16, torstai 12–19, perjantai 10–16.

Seuraamalla Evijärvellä tapahtuu sekä Evijärven kunnan vapaa-aika- liikunta ja nuorisopalveluiden Facebook sivuja, pysyy parhaiten kartalla, mitä kaikkea tapahtuu!

Tapahtumia:

Kettusaarihiihto lauantaina 24.2. kello 12. Kilpailukeskus: Sillankorvan Leirintäalue, Kirkkotie 295, Evijärvi. (Varapaikka Evijärven NS, pururata). Matka noin 14 kilometriä, hiihtotyyli vapaa. Ilmoittautumiset paikan päällä kello 10–11.30. Sarjat: N, N50, M, M50, M60, M70, retkisarja ajalla ja ilman aikaa. Paikan päällä arvontaa, pääarvontapalkintona Polar Ignite 3 älykello!

Retkisarjalaiset ilman aikaa voivat lähteä jo kello 10 jälkeen halutessaan kiertämään, ilmoittautuminen kuitenkin ensin. Osanottomaksut 12 euroa. Kahvila on tapahtumassa auki, sekä suihkut ja pukuhuoneet käytössä. Tiedustelut: Heli Saari p. 0445742518. Tapahtuman järjestäjää Evijärven Urheilijat yleisurheilu ja Evijärven kunta.

Avantosaunat Kivijärvenkylässä lämpiävät naisille keskiviikkoisin kello 17–22 ja torstaisin miehille kello 17–22!

Costin ikärajaton keikka Kivitipussa 24.2 kello 18. Nuorisovaltuusto tarjoaa ilmaisen kyydin. Alle 18-vuotiaille evijärveläisille nuorille nuorisovaltuusto tarjoaa ilmaisen lipun. Ilmoittautumiset Satulle whatsappilla p. 0405935238 22.2. mennessä.

Touhupäivä uudessa liikuntasalissa maanantaina 26.2 kello 10–15. Ohjelmassa parkouria ja muuta vauhdikasta liikkumista. Ilmoittautuminen 20.2. mennessä Järvilakeuden kansalaisopiston sivujen kautta.

Perheiden talvipäivä Kitkalla tiistaina 27.2. kello 12–15. Ilmainen linja-autokyyditys lähtee keskikoulun pihasta kello 11.45. Ilmoittautumiset Satulle whatsappilla p. 0405935238 23.2. mennessä.

Laskettelureissu Vuokattiin tiistaina 27.2. Nuorisovaltuusto tarjoaa ilmaisen kyydin. Välineet maksetaan itse. Ilmoittautumiset Satulle p. 0405935238 18.2. mennessä.

Improvisaatiopäivä yli 9-vuotiaille Särkikylän kylätalolla keskiviikkona 28.2. kello 10–16.

Taiteen perusopintojen teemakurssi. Ilmoittautuminen 21.2 mennessä Järvilakeuden kansalaisopiston sivujen kautta.

Liikuntapäivä uudessa liikuntasalissa to 29.2. kello 13–16. Sali on jaettu kolmeen osaan. Nuorilla mahdollisuus peleihin, perheen pienimmillä on huoltajien kanssa mahdollisuus telmiä ja yhdessä osassa on nerfpelit. Ei ilmoittautumista.

Nuorisotilat ovat auki perjantaina 1.3. kello 19–23 (7.lk.–17v.)

Nähdään Evijärven talvimaisemissa!


Tärkeitä yhteystietoja

Evijärven kunta

os. Viskarinaukio 3, 62500 Evijärvi | (06) 2412 3203 tai 044 769 9248 | evijarvi.fi | evijarven.kunta@evijarvi.fi | Kunnanvirasto avoinna: ma-pe 8.30-15.00

Lappajärven kunta

os. Maneesintie 5 A, 62600 Lappajärvi | lappajarvi.fi | kunta@lappajarvi.fi | Kunnanvirasto avoinna: ma 8 – 16, ti-to 8-15.30, pe 8-15

Vimpelin kunta

os. Patruunantie 15, 62800 Vimpeli | vimpeli.fi | vimpelin.kunta@vimpeli.fi | 040 137 3703

Järviseudun Sanomat

os. Maneesintie 16, 62600 Lappajärvi | www.jarviseudunsanomat.fi | toimitus@jarviseudunsanomat.fi | 0400 773 492


Kerro kaverille!

Jos haluat kertoa kaverillesi Kraatterijärven seudun UUTISKIRJEESTÄ, paina alla olevaa nappia. Täytä lomake ja lähetä eteenpäin!

Kerro kaverille

Osallistu kyselyyn ja jätä palautetta!

Osallistu kyselyyn
Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiskirjeen sisältö

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.