Japo keskittyy ydintoimintaansa – Euronics-myymälä sulkeutuu vuoden lopussa

Japo Oy:n toimitusjohtaja Toni Harjula ja hallituksen puheenjohtaja Taavi Kivipelto tiedottivat maanantaina aamupäivällä Japo Euronics-myymälän sulkemisesta vuoden lopussa. Japo keskittyy jatkossa ydintoimintaansa sekä yritysmyyntiin.
Japo Oy:n toimitusjohtaja Toni Harjula ja hallituksen puheenjohtaja Taavi Kivipelto tiedottivat maanantaina aamupäivällä Japo Euronics-myymälän sulkemisesta vuoden lopussa. Japo keskittyy jatkossa ydintoimintaansa sekä yritysmyyntiin.
Japo Oy:n toimitusjohtaja Toni Harjula ja hallituksen puheenjohtaja Taavi Kivipelto tiedottivat maanantaina aamupäivällä Japo Euronics-myymälän sulkemisesta vuoden lopussa. Japo keskittyy jatkossa ydintoimintaansa sekä yritysmyyntiin.
Japo Oy:n toimitusjohtaja Toni Harjula ja hallituksen puheenjohtaja Taavi Kivipelto tiedottivat maanantaina aamupäivällä Japo Euronics-myymälän sulkemisesta vuoden lopussa. Japo keskittyy jatkossa ydintoimintaansa sekä yritysmyyntiin.

JAPO OY keskittyy tulevaisuudessa yhä enemmän ydintehtäväänsä, tietoliikenneyhteyksien rakentamiseen sekä ylläpitoon ja yritysliiketoimintaansa. Uuden strategian mukaisesti toiminnan versoja karsitaan. Tämä tarkoittaa Alajärvellä sijaitsevan Euronics-myymälän sulkemista vuoden lopussa.

Viime vuonna sataa toimintavuottaan juhlinut Japo Oy on laajentanut viimeisen reilun kymmenen vuoden aikana toiminta-aluettaan Alajärveltä Järviseudulle ja nyt viime vuosina myös maakuntaan. Toimitusjohtaja Toni Harjula kertoo, että Japon valokuituverkkoa rakennetaan nyt Kauhavalla, Alahärmässä, Ylihärmässä, Kortesjärvellä, Lapualla ja vuonna 2025 Vöyrin Kaurajärvellä saakka, mikäli hankkeelle saadaan valtion rahoitus.

–Tänä vuonna rakentaminen jatkuu Alahärmässä, Hakolassa, Kivihuhdassa, Kortesjärven Rintalassa, keskustassa, Fräntilässä ja Perkkiönmäessä.

Japon toiminta-ajatus on, että se voi rakentaa valokuitua alueille, joilla verkkoa ei vielä ole ja joissa väkimäärä on melko pieni ja muiden yhteyksien saatavuus on huono. Esimerkiksi Lapuan Tiistenjoelle rakennettiin valokuitua EU:n rahoituksella.

–Toimimme syvällä maaseudulla ja sen ehdoilla, samoilla spekseillä kuin valtakunnalliset toimijat, mutta omalla naamalla – palvelun laadun on oltava sellainen, että ”naama kestää”, kuvasi Japo Oy:n hallituksen puheenjohtaja Taavi Kivipelto paikallisen toimijan vastuullisuutta.

–Osuustoimintana tuotamme palvelut kilpailukykyisillä hinnoilla, mutta halvemmalla verrattuna muihin.

Myymälä toimii osana tytäryhtiötä

TYTÄRYHTIÖ Japo Palvelut Oy on valtakunnallinen ohjelmistoalan toimija. Sen alla on toiminut myös kuluttajamyyntiä tekevä Japo Euronics.

–Tulevaisuudessa fokus on enemmän yrityksissä ja päätuotteemme, verkon tarjoamisessa, Harjula toteaa.

Japo tiedotti maanantaina aamupäivällä työntekijöilleen yhtiön hallituksen päätöksestä sulkea Euronics-myymälä sekä Alavuden Töysässä sijaitsevan IT-myymälä.

–Jo 2020, kun aloimme laatia uutta strategiaamme, kivijalkamyymälöiden haastavat ajat olivat tiedossa. Tämä on meille kipeä päätös, että joudumme luopua peruspalvelustamme, mutta on katsottava tulevaan ja elettävä ajassa.

–Tätä on mietitty vuosia, mutta ei ole keksitty konstia parantaa kannattavuutta. Vaikka olemmekin osuuskunta, on toiminnan oltava kannattavaa, että sitä voidaan jatkaa, Kivipelto kertoo.

–Yritysmyynti Alajärvellä jatkuu eli yritykset ja kunnat saavat edelleen yhteydet, laitteet, huollon ja tuen meiltä.

Tytäryhtiön liikevaihto on 2,5 miljoonaa euroa, josta myymälän osuus on ollut noin 800 000 euroa. Japo Palvelut Oy työllistää 15 henkilöä. Myymälä on työllistänyt viisi henkilöä. Palveluiden uudelleenjärjestelyissä selviää, onko irtisanomistarve pienempi. Japo Oy työllistää myös 15 henkilöä. Lisäksi verkkorakentamisessa on alihankkijoita.

Lisää uutisia Japosta täällä

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.