Etätyöskentelyyn siirtyminen on lisännyt tietotekniikan kysyntää

Toni Harjula uskoo etätyön jäävän suosioon myös koronaepidemian päätyttyä. Arkistokuva.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Tuotteita on hyvin saatavilla. –Meidän alallamme ongelmat olivat jo aiemmin, kun Kiinassa epidemia jylläsi ja tehtaat olivat kiinni. Tavaraa ei silloin saanut.

Yritys seuraa tarkasti koronaepidemian osalta Suomen hallituksen antamia suosituksia. –Puolet henkilöstöstä toimistolta on etätöissä tai lomalla. Henkilöstömme tekee mahdollisuuksien mukaan etätöitä sekä osallistuu kokouksiin ja palavereihin verkon välityksellä. Näin varaudutaan siihen, että jos sairastumisia tulee, että kaikki eivät altistu. Myymälässä noudatetaan tehostettua hygieniaa, emmekä luonnollisesti työskentele sairaana.

Euronicsilla suositellaan, että asiakkaat ottaisivat yhteyttä mieluiten puhelimitse, sähköpostitse tai kotisivun chat-palvelun kautta. Jos kotikäyntiä ei voi lykätä, täytyy huolehtia suojavälistä asentajaan sekä hygieniasta. –Etenkin ikäihmisten osalta kannattaa vakavasti harkita, onko kotikäynti välttämätön.

Riskiryhmään kuuluvilla on mahdollisuus asioida liikkeessä myös erikseen sovittuna aikana.

VAIKKA koronan aiheuttamat poikkeusolot ovat monille hyvin hankalia, ne eivät ole kaikilta osin kuitenkaan negatiivisia. –Erityistilanteista on aina myös hyviä puolia kaikille, näkee Harjula. –Opitaan varautumaan paremmin elämään toisella lailla, kun kaikkea ei ole saatavilla ja vaatii erityisjärjestelyitä. Tilanne lujittaa myös yhteisöä muutenkin ja toisia aletaan auttamaan enemmän. Esimerkkinä somen #autapientä kampanjat.

Ilmapiiri myymälässä ja asiakkaiden keskuudessa on ollut hyvä. –Ihmiset ymmärtävät, vaikka vähän joutuu tavaroita tai palveluita odottaa. Ihmiset ovat olleet hyväntuulisia kaikesta huolimatta.

Harjula uskoo, että epidemian myötä yleistynyt etätyö jää käytännöksi myös poikkeusolojen päätyttyä.

VERKKOASENNUKSIIN koronavirus ei vaikuta. –Lappajärven ja Vimpelin valokuituasennukset saadaan aikataulussa valmiiksi. Siellähän kotipään asennukset tehty etukäteen valmiiksi. Nyt hitsaillaan kuiturunkoja tienvarressa.

HARJULA on mukana Alajärven Yrittäjien Ideariihi – Pelastetaan lähipalvelut -ryhmässä, jossa lähialueen yrittäjät keskustelevat uuden tilanteen mukanaan tuomista haasteista ja pohtivat keinoja selvitä niistä. –Pikkuhiljaa alkaa tulemaan sinne ideoita, kun väki uskaltautuu avutumaan.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.