Ryhmäliikuntatunnit siirtyivät someen

Luonto ja liikunta tarjoavat vastapainoa työlle ja uutisten tulvalle, kokee Karoliina Joohs. Kuvat: Karoliina Joohs

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

VIMPELILÄINEN yrittäjä Karoliina Joohs seurasi Aasiaan suuntautuneella lomamatkallaan melko tiiviisti koronaviruksen etenemistä maailmalla ja tilannetta Suomessa. –Vasta loman loppupäivinä alkoi näkyä koronan vaikutuksia: ihmiset liikkuivat suurelta osin maskit päässä ja paikkoja alettiin sulkea paluutamme edellisenä päivänä. Myös Suomen tilanne muuttui nopeasti vasta lomamme loppuvaiheessa. Kotikaranteeni-tieto tuli pari päivää ennen kotiin paluuta, siinä tuli vähän kylmä hiki otsalle, että mitäs ihmettä nyt sitten tehdään.

Joohs pyörittää Fitnesspalvelu Karoliinassa ryhmäliikuntatunteja sekä tarjoaa personal trainer- ja hierontapalveluita. –Ajattelin ensin, että täytyy vain olla kaksi viikkoa kotona ja sitten hommiin, mutta näyttää siltä, että tilanne ei nyt ihan niin helpolla menekään. Hieronta-asiakkaat jouduin siirtää karanteeniajalta, mutta saa nähdä, onko kahden viikon jälkeenkään vielä mahdollista aloittaa hierontaa.

Oma karanteeni on pitänyt, perhe on ollut kotona ja kauppareissuilla ovat käyneet sukulaiset ja kaverit. –Ulkoilua on harrastettu, täällä onneksi pystyy liikkua ilman että törmää keneenkään. Turvavälit on helppo pitää.

JUMPPARYHMÄT ovat tauolla nyt ainakin 13. huhtikuuta asti. Jottei jäisi toimettomaksi, Joohs aloittaa tällä viikolla facebookin kautta lähetettävät livetreenit. Niitä on luvassa ainakin viikoilla 13 ja 14. –Ajatus tuli tutulta ohjaajalta Rantsilasta, jonka kanssa olen paljon tekemisissä ja on tsemppailtu toisiamme asiassa kun asiassa. Ajattelin, että mikä jottei, kokeillaanpas täälläkin! Kovasti on väki ollut positiivisin mielin asian suhteen, paljon tullut viestejä, että mahtava homma ja mukana ollaan! 

Asiakaskyselyn perusteella Joohs valitsi ohjelmaan kahvakuulatreenin, liikkuvuus- ja kehohuoltotreenin, lihaskuntojumpan sekä HIIT-treenin. Ne alkavat arkipäivisin kello 18.30. –Zumbaa kysyttiin paljon, mutta sitä ei ole mahdollista lähettää tällä tavalla.

Uudenlainen tapa ohjata jännittää hieman. –Opastus on nyt vähän haasteellisempaa, kun ei näe asiakkaita, mutta eiköhän se siitä hyvin hoidu. He, ketkä eivät ole facebookissa, eivät todennäköisesti näe sitä live-jumppaa, mutta jätän treenit sivuilleni pariksi päiväksi pyörimään, niin heti kun live on ohi, niin muutkin pääsevät treenaamaan ilman face-tunnuksia.

Jumppiin osallistuneet voivat maksaa niistä jälkikäteen omantunnon mukaan.

JOOHS toivoisi selkeitä toimintaohjeita korkeammalta taholta Avin antamien suositusten sijaan, koska nyt jää jokaisen yrittäjän omalle arviolle, ottaako vastaan asiakkaita vai täytyykö vain yrittää selvitä muilla keinoin, koska oireeton ihminenkin voi tartuttaa. –Tilanne on hankala! Toivoisin todellakin, että ihmiset välttäisivät tarpeetonta liikkumista, koska näyttää siltä, että korona leviää erityisen helposti.

Yrityksen kannalta tilanne on pelottava, koska ei voi tietää kauanko tämä tilanne jatkuu, Joohs myöntää. –Valtio lupasi onneksi jotain tukea, mikä olisi edes pieni helpotus, mutta pidempään jatkuessa mahdollinen maksujen kasaantuminen ei vaikuta oikein kivalta ajatukselta. Onneksi sain vuokranantajan kanssa soviteltua, että katsellaan, miten tilanteen etenee ja suunnitellaan sitten maksut. Mutta kyllä tämä kokonaisuus vaikuttaa todella kovalla kädellä kaikkiin yrittäjiin.

Liikunnasta iloa arkeen

KYLLÄ sanoisin, että on tosi tärkeä saada pidettyä liikunta mukana arjessa, toteaa liikunta-alan yrittäjä Karoliina Joohs. –Varsinkin, jos väki enenevissä määrin joutuu etätöihin, niin se elämä on aika suppeaa kotiympäristössä. Helposti jää myös liikunta vähemmälle, kun tuntuu että mihinkään ei saa mennä. Mutta onneksi näitä mahdollisuuksia on liikkua ulkona, kotipihassakin, sekä näitä netissä julkaistavia treenejä taitaa olla nyt sivustot täynnä.

–Jotenkin koen, että pienikin treeni vaikka pihassa yhdessä perheen kanssa on tosi mukava piristys. Tehtiin pojan kanssa pieni perhejumppa video faceen, ja niin moni laittoi viestiä, että tosi kiva. Yksi opettaja kysyi, että saako niitä ideoita käyttää, hän laittaisi oppilaille siitä vinkkejä. Totta kai! Pienikin liikkuminen piristää ja varsinkin kun sen tekee perheen kanssa, niin tulee kivaa yhteistä tekemistä, naurua ei voi välttää. Todennäköisesti tulen laittamaan myös ulkona tehtäviä treenejä lisänä tuonne livetreeneihin, koska kelit on nyt aivan upeita ja ulkoilma piristää ihan kaikkia!

VAIKKA liikuntaryhmät eivät saa kokoontua enää saman katon alla, yhteys voi säilyä. –Haluan ajatella, että jumpparyhmäläiset ja toivottavasti myös muut tykkäävät mahdollisuudesta osallistua: livetreeneissä ollaan kaikki siellä samaan aikaan treenaamassa. Toivotaan, että vaikkei nähdä toisiamme, niin se yhteinen tekeminen kuitenkin välittyy sitä kautta.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.