Palveluasumisen kilpailutus käynnistyy Järvi-Pohjanmaalla

Vammaispalveluiden varahenkilöitä tarvitaan myös Alajärven uudessa Rantakodissa.

Julkaistu:

Aihe:

JÄRVI-POHJANMAAN perusturvalautakunta päätti kilpailuttaa palveluasumisen 1.7.2020 – 31.12.2023. Tällä hetkellä palveluasumista ostetaan tuntiperusteisella palvelusetelillä Lappajärven Palvelukoti ry:ltä 21 asukkaalle asukkaiden hoidon ja hoivan tarpeen mukaisesti 2-30 tuntia kuukaudessa. Asukas ostaa tarvittavat tukipalvelut suoraan palveluntuottajalta.

Palveluasumista järjestetään myös Vimpelin Hemilänrannassa. Tulevina vuosina palveluasumista tarjotaan tehostetun palveluasumisen rinnalla kevyempänä vaihtoehtona. Jotta palveluasuminen saadaan yhteneväiseksi koko alueella, on tarkoituksenmukaista kilpailuttaa palveluntuottajat avoimella puitesopimuksella, johon kaikilla palveluntuottajilla on mahdollisuus osallistua.  

Mainos

HENKILÖSTÖJAOSTOLLE esitetään, että se perustaa kehitysvammaisten tehostetun palveluasumisen yksiköihin kaksi varahenkilön tointa, alkusijoituspaikkana hoitokoti Sateenkaari. Yksiköissä sijaisten saaminen äkillisten lyhytaikaisten poissaolojen ja vuosilomasijaisuuksien osalta on ollut haasteellista. Asiakasturvallisuuden, työnantajan vetovoimaisen maineen ja työhyvinvoinnin turvaamiseksi päätettiin perustaa uudet toimet niin, että varahenkilöt voivat toimia tarpeen ja mahdollisuuksien mukaisesti myös hoivan ja hoidon palveluasumisyksiköiden, kotihoidon ja terveyskeskuksen yksiköissä. Varahenkilöt ovat vakituisessa palvelussuhteessa työskenteleviä lähihoitajia. Vakanssien perustamiseen käytetään sijaismäärärahoja, joten kustannukset eivät kasva.

PERUSTURVALAUTAKUNTA esittää henkilöstöjaostolle kahden hammaslääkärin viran täyttämistä ja käynnistää rekrytoinnin toistaiseksi voimassa oleviin virkasuhteisiin. Perusturvassa on tällä hetkellä virassa vastaavan hammaslääkärin lisäksi viisi hammaslääkäriä, jotka tekevät yhteensä laskennallisesti 3,4 hammaslääkärin työpanosta osa-aikaisuuksien vuoksi. Vuoden 2020 vahvistetussa henkilöstösuunnitelmassa hammaslääkäreiden määräksi on suunniteltu 5,5 sekä vastaava hammaslääkäri. Tällä hetkellä täyttämättömiä virkoja on ollut hoitamassa opiskelujen loppuvaiheessa olevia hammaslääketieteen kandidaatteja.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.