Ruokaostokset onnistuvat myös etänä

Reijo Anttila aloittamassa keräystä tiistaiaamuna K-Market Vedossa. Kuva: Ulla Laakso

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Näin toimii myös vimpeliläinen K-Market Veto, jossa ikäihmisillä ja muilla riskiryhmään kuuluvilla on mahdollisuus asioida tiistaisin ja perjantaisin aamuseitsemästä kahdeksaan desinfioidussa kaupassa ennen muiden asiakkaiden pääsyä sisään. Käytäntö aloitettiin perjantaina.

–Ensimmäinen kerta riskiryhmille oli yllättävän kiireinen. Meillä kävi lähes neljäkymmentä asiakasta tunnin aikana, mikä ylitti odotukset. Odotimme hiljaisempaa, koska alkuviikosta oli nähtävissä suuria ostoksia, kertoi kauppias Ulla Laakso. –Positiivista palautetta on tullut todella paljon tästä mahdollisuudesta, mikä on täysin ymmärrettävää. Ja on todella hyvä, että ihmiset ottavat tämän tosissaan.

KAUPPA on tarjonnut ostosten kotiinkuljetusta jo noin kymmenen vuoden ajan. –Pääasiassa vanhuksille, joilla käy kodinhoitajat kotona. Laitoksille olemme kuljettaneet tavaraa niin kauan kuin kauppa on ollut.

Aiemmin kotiinvientiasiakkaita on ollut aiemmin kymmenkunta, mutta määrä lähes tuplaantui viime perjantaihin. –Tälle viikolle on jo tullut useita paikkoja lisää. Kotiinvientien kysyntä on siis kasvanut jo nyt. Teemme jatkossa kuljetusten osalta yhteistyötä kolmannen sektorin toimijoiden kanssa, mikäli kysyntä tulee suuresti kasvamaan.

Hygieniaan kiinnitetään huomiota tavaroiden keräilyissä esimerkiksi käyttämällä hansikkaita tavaroita kerätessä sekä puhdistamalla kärryjä ja muita välineitä usein. –Henkilökunnan täytyy olla todella tarkkoja omasta hygieniastaan sekä töissä että kotona, ja välttää kaikkea turhaa kanssakäymistä ihmisten kanssa.

Kaupoissa toivotaan, että asiakkaat välttäisivät käteisen rahan käyttöä ja ottaisivat pankkikortin käyttöön. –Aloitamme ruuan verkkokaupan tämän kevään aikana, heti kun se on mahdollista. Se tulee helpottamaan todella paljon tilauksien tekemistä asiakkaiden kannalta, Laakso kertoo.

Toimituspäivät ovat tiistai ja perjantai, tilaukset tehdään edellisen päivän aamupäivän aikana.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.