Maakuntakaavaluonnoksesta eniten palautetta keräsi luonnonvarojen ja energian teema

Lausuntoja ja muistutuksia saatiin jokaista teemaa koskien, mutta kaikkein eniten palautetta Etelä-Pohjanmaan maakuntakaavaluonnoksessa keräsi luonnonvarojen ja energian teema.
Lausuntoja ja muistutuksia saatiin jokaista teemaa koskien, mutta kaikkein eniten palautetta Etelä-Pohjanmaan maakuntakaavaluonnoksessa keräsi luonnonvarojen ja energian teema.
Lausuntoja ja muistutuksia saatiin jokaista teemaa koskien, mutta kaikkein eniten palautetta Etelä-Pohjanmaan maakuntakaavaluonnoksessa keräsi luonnonvarojen ja energian teema.
Lausuntoja ja muistutuksia saatiin jokaista teemaa koskien, mutta kaikkein eniten palautetta Etelä-Pohjanmaan maakuntakaavaluonnoksessa keräsi luonnonvarojen ja energian teema.

Etelä-Pohjanmaan maakuntakaava 2050:n kaavaluonnos oli nähtävillä helmikuun alusta alkaen reilun kuukauden ajan. Kuulemisaikana lausuntoja ja muistutuksia kertyi yhteensä 184 kappaletta.

−Etelä-Pohjanmaan maakuntakaava 2050 on kokonaismaakuntakaava, jossa käsitellään kaikki alueidenkäytön teemat. Lausuntoja ja muistutuksia saatiin jokaista teemaa koskien, mutta kaikkein eniten palautetta keräsi luonnonvarojen ja energian teema, kertoo suunnittelujohtaja Mari Pohjola.

Aiheeseen liittyvässä palautteessa korostui tuulivoima. Useissa palautteissa toivottiin maakuntakaavan ohjaavan nykyistä voimakkaammin tuulivoima-alueisiin liittyvien sähkönsiirtoyhteyksien sijoittumista. Pohjolan mukaan maakuntakaavaa tullaan tarkastelemaan ja kehittämään siten, että ympäristölle ja ihmisille aiheutuvat haitalliset vaikutukset olisivat mahdollisimman vähäisiä. Lisäksi järjesteillä on työneuvottelu Fingrid Oyj:n kanssa.

Kaavaluonnoksessa seudullisen tuulivoima-alueen rajaa on laskettu voimassa olevan maakuntakaavan mukaisesta kymmenestä tuulivoimalasta seitsemään voimalaan, mikä kirvoitti palautetta niin puolesta kuin vastaankin.

−Seudullisuuden rajan laskeminen seitsemään voimalaan mahdollistaa jatkossa vain pienempien, 1–6 tuulivoimalan alueiden sijoittumisen maakuntakaavan alueiden ulkopuolelle. Vielä voimassa olevan maakuntakaavan perusteella on mahdollista sijoittaa maakuntakaava-alueiden ulkopuolelle 1–9 voimalan tuulivoimapuistoja. Uusi maakuntakaavaratkaisu keskittää suurten tuulivoima-alueiden sijoittumista, jolloin myös muun muassa sähkönsiirron tarpeet keskittyvät, selvittää Pohjola.

Maakuntahallitus hyväksyi kokouksessaan palautteisiin annetut yleisvastineet. Maakuntakaavan valmistelua jatketaan näiden linjausten pohjalta. 

−Lisäksi jokaiselle saadulle lausunnolle ja muistutukselle laaditaan palautekohtaiset vastineet, jotka maakuntahallitus käsittelee ja hyväksyy maakuntakaavan ehdotusvaiheessa, Pohjola sanoo.

Luitko jo nämä Asuminen ja ympäristö -jutut?

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.