TE-järjestämisalueiden suunnitteluun hankerahoitusta

Etelä-Pohjanmaalla valmistellaan parhaillaan kolmea työllisyysaluetta.
Etelä-Pohjanmaalla valmistellaan parhaillaan kolmea työllisyysaluetta.
Etelä-Pohjanmaalla valmistellaan parhaillaan kolmea työllisyysaluetta.
Etelä-Pohjanmaalla valmistellaan parhaillaan kolmea työllisyysaluetta.

Työvoima- ja elinkeinopalveluiden eli TE-palvelujen järjestämisvastuu siirtyy valtiolta kunnille 1.1.2025 lähtien. Uudistus tuo palvelut lähemmäksi niin työnhakijoita kuin työnantajiakin. Kunnilla ja alueilla on hyvät lähtökohdat tarjota asiakkaille kohdennettuja ja paikallisten työmarkkinoiden tarpeisiin räätälöityjä palveluja, jolloin pystytään huomioimaan paikalliset tilanteet niin työttömyyden hoidossa kuin työvoimapulan ratkaisemisessakin.

Palvelut siirretään kunnille tai useammasta kunnasta muodostuville työllisyysalueille, joiden työvoimapohjan on oltava lähtökohtaisesti vähintään 20 000 henkilöä. Lisäksi työllisyysalueen muodostavien kuntien tulee olla maantieteellisessä yhteydessä toisiinsa. Etelä-Pohjanmaalla valmistellaan parhaillaan kolmea työllisyysaluetta. TE-palvelu-uudistukseen valmistautumiseen on Etelä-Pohjanmaan liitossa varauduttu niin sanotulla AIKO-rahoituksella, jota on käytettävissä suunnitteluvaiheen hankkeisiin enintään 400 000 euroa. 

Mainos

−Etelä-Pohjanmaan liitto voi kohdentaa AIKO-rahoitusta hankkeille, joilla tuetaan TE-palveluiden uudelleenjärjestämisen suunnittelua, työllisyysalueiden toiminta- ja palvelumallien rakentamista sekä yhteistyötä muun muassa TE-palveluiden, kuntien, hyvinvointialueen, oppilaitosten, järjestöjen sekä elinkeinoelämän kanssa. Tärkeää on myös kehittää prosesseja työllisyysalueiden yhdessä järjestämiin palveluihin, aluekehitysjohtaja Heli Rintala selvittää. 

Etelä-Pohjanmaan liitolle osoitettiin kansallista kehittämisrahaa yhteensä 1,667 miljoonaa euroa. Määrärahasta 523 000 euroa on tarkoitettu alueellisiin innovaatioihin ja kokeiluihin, ja osuudesta käytetään nimeä AIKO-rahoitus. 

Luitko jo nämä?

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.