Kauhavan kaupunki edellyttää Naton tukikohdan perustamista Kauhavan lentokentälle

Kauhavan lentokentälle halutaan Naton tukikohta. Kuva: Kauhavan kaupunki.
Kauhavan lentokentälle halutaan Naton tukikohta. Kuva: Kauhavan kaupunki.

KAUHAVAN kaupunginhallitus päätti yksimielisesti 17.4.2023 kaupungin hallitusohjelmatavoitteista. Kauhavan kaupunki pitää tärkeänä, että Suomi esittää Pohjois-Atlantin Liitolle tukikohdan perustamista Kauhavalle. Kauhavalla on Suomen ainoa sotilaskäytössä toiminut lentokenttä, jolla on erittäin keskeinen sijainti Baltian, Itämeren ja kaikkien Pohjoismaiden osalta. Kentällä on Pohjanmaan pisin kiitorata, 2700 metriä.

–Kauhavan lentokentällä on keskeisen sijainnin lisäksi hyvät logistiset yhteydet niin maitse, rautateitse kuin meriteitse. Junarata kulkee vieressä, valtatie 19 ja kantatie 63 kulkevat Kauhavan läpi ja satamiakin on lähistöllä kolme kappaletta, toteaa kaupunginjohtaja Vesa Rantala

Muita Kauhavan hallitusohjelmatavoitteita ovat kotimaisen energiatuotannon kasvattaminen, liikenne- ja tietoliikenneyhteyksien parantaminen, maahanmuuton Kuntamallin jatkaminen, suomalaisen ruoantuotannon arvon nosto, turkistuotannon edellytysten turvaaminen sekä työvoiman saannin turvaaminen.

Lisää uutisia Kauhavalta

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.