Kotiseudun vetovoima puhui – Alajärven uusi elinkeinojohtaja on paluumuuttaja

Jaakko Aninko on Alajärven ensimmäinen elinkeinojohtaja.
Jaakko Aninko on Alajärven ensimmäinen elinvoimajohtaja.
Jaakko Aninko on Alajärven ensimmäinen elinkeinojohtaja.
Jaakko Aninko on Alajärven ensimmäinen elinvoimajohtaja.
ALAJÄRVEN kaupungin elinvoimajohtajana vuoden alussa aloittanut Jaakko Aninko oli tutustumassa torstaina Ready 4 Life -messujen tarjontaan ja piti sitä mukavan monipuolisena.

Omaan työhönsä hän on päässyt käsiksi jo hyvin, mutta paljon on vielä omaksuttavaakin.

–Onneksi ei kuitenkaan aivan tyhjästä tarvitse lähteä liikkeelle. Monia asioita on jo tehty hyvin, esimerkiksi markkinointia. Haastavinta on, kun vastuullani on niin paljon erilaisia asioita. Markkinoinnista löytyy kokemusta, samoin terveyden edistämisestä. Museoon liittyvistä asioista taas en tiedä juuri mitään, olenkin nyt niihin koittanut perehtyä, sanoo Aninko.

Muun muassa opettajana ja IT-alalla sekä markkinoinnin parissa aiemmin toiminut Aninko ajattelee, että monipuolisesta työhistoriasta on hyötyä nykyisessä toimessa. Suunnitelmia ja visioita hän on ehtinyt pyöritellä mielessään, mutta ei halua puhua niistä vielä sen enempää.

–Täytyy vaivihkaa kysellä muilta niiden toimivuutta, hän naurahtaa.

Joka tapauksessa elinvoimajohtajan visioita ohjaa kaupungin strategia.

–Elinvoimalautakunnan kokoontuminen on olosuhteista johtuen venähtänyt, helmikuun loppupuolella on tulossa ensimmäinen kokous. Pohjatöitä on kuitenkin tehty ja tulevaa mietitty, siitä on hyvä aloittaa. Joitakin asioita ei kannata kiirehtiä ennen kuin yhteisökoordinaattori aloittaa ja pääsee työhön mukaan.

Alajärven kaupungin yhteisökoordinaattorin haku on avoinna 9. helmikuuta saakka.

ALAJÄRVELÄISLÄHTÖINEN Aninko päätti hakea entisellä kotipaikkakunnallaan auki tullutta paikkaa, vaikka paluu ei ollut päätavoite.

–Kotiseudun vetovoima kuitenkin puhui osaltaan. Olen näiden reilun 20 muualla asumani vuoden aikana seurannut Alajärven tapahtumia ja elämänmenoa sekä erityisesti pesäpalloa.

Paluu juurille on nostanut esille maaseutumaisen asumisen hyvät puolet.

–Kaupassa käynti ja asiointi on nopeaa, aika ei kulu kaupungin halki ajelemiseen ja liikennevaloissa seisahteluun. Iltaan jää enemmän vapaata aikaa. Muiden paluumuuttajien kanssa keskusteluissa on noussut esille tyytyväisiä kokemuksia. Ne tarinat pitäisi saada esille. Usein isoja päätöksiä puntaroitaessa pehmeät arvot nousevat yllättäväkin isoon rooliin.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.