Ready 4 Life -messut keräsivät lähes tuhat kävijää

Alajärvellä 26.1.2023 järjestetyt Ready 4 Life -messut keräsivät lähes tuhat kävijää.
Alajärvellä 26.1.2023 järjestetyt Ready 4 Life -messut keräsivät lähes tuhat kävijää.
Alajärvellä 26.1.2023 järjestetyt Ready 4 Life -messut keräsivät lähes tuhat kävijää.
Alajärvellä 26.1.2023 järjestetyt Ready 4 Life -messut keräsivät lähes tuhat kävijää.
Messuilla riitti mielenkiintoista nähtävää niin, etteivät nuoret olisi malttaneet lähteä pois.

JÄRVISEUDUN alueen työpaikka-, opiskelu- ja harrastustarjonta oli esillä torstaina Alajärven monitoimihallilla järjestetyillä Ready 4 Life -messuilla. Messujen kävijämääräodotus ylittyi reilusti; messuile toivottiin vähintään 500–600 kävijää, mutta JPYP:n arvion mukaan messuilla vieraili 800–900 henkilöä.

Näytteilleasettajat täyttivät koko hallin ja piha-alueella saattoi kurkata Jamin RoboContiin sekä tutustua Jamin Kurejoen yksikön alpakoihin. Messut olivat mukava piristysruiske talveen, mutta myös ikkuna tulevaan kesään kesätyöpaikkojen esittelyn merkeissä. Järjestäjät saivat hyvää palautetta messujen tunnelmasta ja monipuolisesta ohjelmasta.

–Oli mukava nähdä paljon iloisia nuoria ja kaikilla kävijöillä näytti olleen mukavaa. Saimme hyvää palautetta messuista, muutamat ensikertalaisetkin näytteilleasettajat olivat kehuneet ja sanoivat tulevansa myös ensi kerrallakin. Näytteilleasettajat olivat myös saaneet työntekijöitä, kertoi järjestelyistä vastaamassa ollut Vuokko Kraatari Jpyp:sta.

–Nuoretkin tykkäsivät messuista ja kuulinkin, että eräs ryhmä ei olisi halunnut lähteä ohjaajan kanssa sovittuna aikana pois. Saivat sitten ohjaajaltaan lisäaikaa messuihin tutustumiseen.

Jamin pisteillä riitti kuhinaa.

Näytteilleasettajat olivat tyytyväisiä kävijöiden osallistumiseen ja mielenkiintoon.

–Nuoret ovat yllättävänkin aktiivisia ja aidosti kiinnostuneita eri mahdollisuuksista, totesi Ruurikkalan opintomahdollisuuksia esitellyt Roope Laukkonen.

–Nuoret ovat olleet todella kiinnostuneita kesätyöpaikoista. Ruukki on nimenä tuttu, mutta tarjolla olevien työpaikkojen laaja kirjo on yllättänyt, kertoi konsernin osastolla ollut Tarja Ventilä.

–Messuilla oli mukavasti väkeä, paljon enemmän kuin edellisen kerran, tammikuussa 2020. Messut ovat kehittyneet mukavasti. Ja nyt täällä on kaiken ikäistä väkeä, ei vain opiskelijoita.

ALAJÄRVEN lukion abiturientit kiersivät messuilla kaveriporukassa. Joukkio oli tyytyväinen messun tarjontaan ja järjestelyihin.

–Täällä on monipuolisesti kaikkea, sanoo Miro Luoma-aho.

Alajärven lukion abit olivat tyytyväisiä messujen antiin.

Ohjelmassa oli tarjolla nuorille opastusta kesätöiden hakuun, Alavolin sirkusryhmä esitti ilma-akrobatiaa ja Alajärven musiikkiopiston opiskelija Lilian Rannanpää lauloi. Messut juonsi Mikko Viitasaari, joka haastatteli muun muassa 4H:n työntekijöitä ja 4H-yrittäjiä.

Lilian Rannanpää esiintyi messuilla.
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.