Messujen antia: Koulutustarjontaa läheltä ja kauempaakin

Geolukiota olivat esittelemässä Väinö Turpeinen, Eero Murtoniemi, Siina Viita-aho ja Jenna Niemelä.
Geolukiota olivat esittelemässä Väinö Turpeinen, Eero Murtoniemi, Siina Viita-aho ja Jenna Niemelä.
Geolukiota olivat esittelemässä Väinö Turpeinen, Eero Murtoniemi, Siina Viita-aho ja Jenna Niemelä.
Geolukiota olivat esittelemässä Väinö Turpeinen, Eero Murtoniemi, Siina Viita-aho ja Jenna Niemelä.
Ready 4 Life -messut kokosivat runsaan määrän Järviseudun ja lähialueiden sekä myös valtakunnallisten toimijoiden koulutustarjontaa niin peruskoulunsa ja lukion päättäville kuin aikuisillekin. Yhteishaku on lähiviikkoina, joten koulutukseen liittyvät aiheet ovat tapetilla kouluissa ja kodeissa.

Lappajärven Geolukio esitteli messuilla tarjontaansa ja erityisesti luonnontieteellistä linjaa.

–Tavoittelemme opiskelijoita ympäri Suomea somekampanjalla, kertoi opettaja Markus Mäenpää.

Koulua olivat esittelemässä Väinö Turpeinen, Eero Murtoniemi, Siina Viita-aho ja Jenna Niemelä.

–Luonnontieteelliseltä linjalta saa erillisen todistuksen, josta voi olla hyötyä hakiessa luonnontieteen pariin jatko-opintoihin, Niemelä kertoi.

–Luonnontieteellisen linjan parhaita juttuja ovat Japani-yhteistyö, olemme etäyhteyden välityksellä tavanneet sikäläisen yhteistyökoulumme opiskelijoita ja esimerkiksi näyttäneet heille omia esityksiämme. Siinä tulee samalla englannin harjoittelua ja saa uusia kavereita, Viita-aho totesi.

–Mielenkiintoista on ollut myös kenttätutkimuskurssi, jolla pääsimme tutkimaan maaperää. Teemme paljon yhteistyötä Kivitipun kanssa, totesi Niemelä.

–Meidän koulussa on hyvää myös ilmapiiri, kaikki tuntevat toisensa eikä kukaan jää yksin, jatkoi Viita-aho Geolukion hyviä puolia.

–Koulussa on monenlaista kivaa tekemistä tuntien välillä, voi pelata biljardia, pingistä tai vaikka korttipelejä.

Kansainvälistä menoa Evijärvellä

EVIJÄRVELLÄ sijaitsevassa Ruurikkalassa käynnistyy elokuussa kansainvälinen yritystoimintaan keskittyvä, lukukauden mittainen School of Inspiration Influence -koulutus. Sitä tehdään yhteistyössä maailmanlaajuisen kristillisen YWAM-järjestön (Youth With A Mission) kanssa.

Tällä hetkellä Ruurikkalassa ei ole opiskelijoita, mutta viimeksi opiskelijoita oli Suomen lisäksi muun muassa Costa Ricasta, Ugandasta ja Tsekistä.

–Nyt on kiinnostusta ollut muun muassa Etelä-Amerikasta, Kiinasta ja Hong Kongista, totesi Roope Laukkonen.

Ruurikkalassa opiskellaan yrittäjyyteen ja yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen liittyviä teemoja ja halutessaan voi suorittaa yrittäjän ammattitutkinnon näyttökokeen.

–Yrittäjiksi aikovilla on mahdollisuus aloittaa yritystoiminta jo opiskelun aikana ja koulu tarjoaa verkostot yrittäjiin niin kotimaassa kuin maailmanlaajuisestikin. Jos on esimerkiksi kiinnostunut mediayrittäjyydestä, voimme luoda urapolkuja, joista on hyötyä koulun jälkeen.

–Opiskelu tapahtuu omien kiinnostuksenkohteiden kautta ja oppiminen arjessa yhteisön keskellä, kertoi Ani-Sofia Hietala.

–Tulevalla lukukaudella opetus laajenee myös taiteen ja viihteen aloille. Uuden linjan opetus liittyy tuotekehityksen ammattitutkinnon opintoihin, Laukkonen totesi.

Ruurikkala on sisäoppilaitos. Sinne sopii 20–30 opiskelijaa, riippuen siitä tulevatko he yksin vai ovatko perheellisiä. Siellä opiskeluun ei saa opintotukea, mutta asumistukea on mahdollista saada.

Ani-Sofia Hietala ja Roope Laukkonen kertoivat Ruurikkalan kansainvälisistä opiskelumahdollisuuksista.

Monipuolista menoa

STEP-KOULUTUS oli yhtenä valtakunnallisena toimijana paikalla esittelemässä tarjontaansa, joka kiinnosti nuorten lisäksi myös aikuisia. STEP-koulutus tarjoaa ammatillisen koulutuksen lisäksi muun muassa erilaisia täydennyskoulutuksia, kursseja, sekä työyhteisöjen kehittämispalveluita. Lähimmät kampukset sijaitsevat Kaustisella ja Lapualla, mutta myös verkkokoulutuksiin löytyy mahdollisuuksia. Tarjolla on esimerkiksi bändikoulua, taidetta, hierontalinjoja, kansantanssia, kasvatus- ja ohjausalan opintoja.

Aiemmin STEP-koulutus tunnettiin nimellä Seurakuntaopisto.

Järviseudun ammatti-instituutti oli isosti näkyvillä messuilla. Messuvieraat pääsivät muun muassa tekemään otse kukka-asetelmia.
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.