Teollisen internetin uusi aisti on ääni

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Keiteleen sahalla Alajärvellä on testattu vuoden ajan teollisen internetin sovellusta, jossa tietokone analysoi koneen huoltotarvetta äänen perusteella.

Jpyp:n hallinnoiman, EAKR-rahoitteisen Innovaatiokeskus – ketteryyttä, kokeilevuutta ja kansainvälistymistä -hankeen tiimoilta toteutettuun pilottiin osallistuivat Passimo Oy, Japo Palvelut Oy sekä Meluta Oy.

Pilotilla todistettiin idean toiminallisuus. Systeemin saaminen kaupalliseen levitykseen vaatii rahaa ja aikaa, mutta innovaatiota voidaan hyödyntää laajasti eri teollisuuden aloilla räätälöimällä siitä kunkin asiakkaan tarpeisiin sopiva, kertoi Alajärveltä lähtöisin oleva Meluta Oy:n toimitusjohtaja Jari Saukko.

Kunnossapidolle uudesta sovelluksesta on monta etua; korjauksia voidaan toteuttaa oikea-aikaisesti ennen koneen hajoamista säästyen tuotantokatkoilta, ja määräaikaishuolloista voidaan luopua; koneet korjataan ja osat vaihdetaan, kun niiden käyttöikä on loppumassa.

Lue aiheesta lisää Järviseudun Sanomista 12/17.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.