Kesätyöpaikat kiinnostivat nuorisoa

Tarja Ventilä kertoi messuilla Ruukin Vimpelissä ja Alajärvellä tarjolla olevista kesätyöpaikoista.
Tarja Ventilä kertoi messuilla Ruukin Vimpelissä ja Alajärvellä tarjolla olevista kesätyöpaikoista. Takaoikealla Kari Mattila Japolta.
TARJOLLA olevista työpaikoista olivat Ready 4 Life -messuilla kertomassa useat alueen yritykset.

Ruukki hakee Vimpelissä ja Alajärvellä noin 40–50 kesätyöntekijää tuotantoon, asiakaspalveluun ja toimihenkilöiksi, kertoi Tarja Ventilä.

–Otamme kesätöihin täysi-ikäisiä nuoria, mutta myös aikuisia – sesonki venyy pitkälle syksyyn, kun opiskelijat monesti lähtevät jo aiemmin. Osa paikoista annetaan aina ensikertalaisille. Hakuaikaa on pidennetty 31. maaliskuuta saakka, mutta haastatteluun voi päästä jo hakuaikana.

Ruukilla etsitään parasta tyyppiä kuhunkin tehtävään.

–Alan koulutus ja työkokemus ovat etu, mutta parhaat paperit eivät aina ratkaise. Haastattelut ovat isossa roolissa.

Millainen se haettu tyyppi sitten on?

–Tarkka työssään, ahkera, reipas, avoin ja sosiaalinen – paljon tehdään toisten kanssa yhdessä, joten täytyy uskaltaa kysyä ja puhua.

–Paljon on kyselty sitä, onko meillä mitään alle 18-vuotiaille. Työharjoitteluun voidaan ottaa heitäkin.

Lidl työllistää yhteensä noin 10 kesätyöntekijää Alajärvellä, kertoi Marjut Kanerva.

LIDLIN kesätyöhaku päättyy jo tammikuun lopussa, kertoi myymäläpäällikkö Marjut Kanerva Alajärven Lidlistä.

–Palkkaamme kesän ajaksi kuusi 18 vuotta täyttänyttä joustavasti niin, että paikkaan valittu voi aloittaa silloin, kun itselle sopii ja jatkaa niin pitkään kuin pystyy olla ennen opintojen alkamista.

Aiempi työkokemus ja alan opinnot katsotaan eduksi, mutta se ei ole välttämätöntä.

–Kaikille uusille, myös kesätyöntekijöille pidetään kahden viikon perehdytys palvelukouluttajan toimesta. Haastatteluissa korostuvat sosiaaliset taidot, kuinka tuo itseään esille – mielellään kuulen konkreettisia esimerkkejä vahvuuksista ja kokemuksia aiemmista onnistumisista.

Hakemuksia työpaikkoihin tulee Lidille paljon.

–Kriteerit ovat yhtenäiset valtakunnallisesti. Henkilöstöhallinto valikoi sopivat ja lähettää heidän tietonsa minulle. Meillä on töissä hauska, ahkera porukka, päivät kuluvat työn touhussa mukavasti.

Joskus kesätyö voi olla väylä pidempään työsuhteeseen. Näin kävi Kanervallekin.

–Olen itse suomen kielen maisteri, mutta tämä työ vei mukanaan. Työ on antoisaa, monipuolista ja palkitsee päivittäin.

Myöhemmin keväällä käynnistyy myös Tutustu työelämään ja tienaa -kampanja, jonka puitteissa otetaan Alajärven Lidliin 3–4 työntekijää.

Kesätyöpaikkojen suhteen kannattaa olla jo hereillä.

Kari Mattila Japo Oy:n osastolla totesi, että kesätyöpaikkojen kysyntä on ollut kovaa paitsi messuilla, myös muuten. Osa kesätyöntekijöistä on jo valittu.

Luitko jo? Aiheesta lisää täällä https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2023/01/27/ready-4-life-messut-kerasivat-lahes-tuhat-kavijaa/

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.