Tervetuloa Super-Suomeen! -podcastin ensimmäinen jakso on julkaistu

TYÖ etsii tekijäänsä –hankkeen projektipäällikön, Maria Yli-Sikkilän ideoiman ja luotsaaman Tervetuloa Super-Suomeen podcastin avausjakso on julkaistu Soundcloud-palvelussa.

–Podcastin toteuttava Työ etsii tekijäänsä on aluemarkkinointihanke. Hankkeen aikana toteutettavilla toimenpiteillä halutaan näyttäytyä kilpailukykyisenä ja kiinnostavana alueena sekä houkuttelevana vaihtoehtona asua ja työskennellä, taustoittaa Yli-Sikkilä. –Viiden jakson podcastsarjalla herätellään mielenkiintoa aluetta kohtaan ja nostetaan tarinallisen kerronnan avulla alueen vahvuudet esiin. Podcastin juontajina toimivat Susanna Korkiatupa ja Eetu Puntala. Jokaisella jaksolla on oma teema sekä mielenkiintoiset, vaihtuvat vierailijat.

Idea podcastista lähti hautumaan Maria Yli-Sikkilän ajatuksissa jo viime syksynä. –Vaikka vanha sanonta kuuluukin että ”kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa”, podcastit ovat nostaneet suosiotaan. Podcastia on helppo kuunnella missä tahansa ja juuri silloin kuin se itselle parhaiten sopii. Samanaikaisesti voi vaikkapa ajella työmatkaa, lenkkeillä tai touhuta muuta, koska podcast ei sido käyttäjäänsä ruudun äärelle. Halusin päästä kokeilemaan alueemme markkinoinnissa jotain aiemmasta poikkeavaa, kertoo Yli-Sikkilä.

Mikä ihmeen Super-Suomi?

Yli-Sikkilä mietti pitkään, mikä olisi yhteinen nimi tai nimittäjä tälle seitsemän kunnan muodostamalle alueelle ja suhteellisen tuoreelle yhteistyökuviolle. Alajärvi, Evijärvi, Lappajärvi, Soini ja Vimpeli ovat jo ennestään yhteistyöllä monessa mukana, mutta Työ etsii tekijäänsä –hankkeessa on niiden lisäksi mukana myös Perho ja Kyyjärvi.

–Eräs projektilleni innokkaasti kotisivuja kauppaava myyjä heitti viime vuoden puolella ilmoille tuon Super-Suomen. Nimi kuulosti ensin aivan pöljältä! Sen verran se kuitenkin särähti korvaan, että jonkin aikaa nimeä makustelleena päätin ehdottaa sitä hankkeeni ohjausryhmälle. Onnekseni hankkeella on rohkea, innostunut ja ennakkoluuloton ohjausryhmä, ja ehdotukselleni näytettiin vihreää valoa. Nimi herättää uteliaisuutta, muuta sille löytyy myös hyvät perustelut. Meillä on pitkään raportoitu olevan maan alhaisimpia työttömyyslukuja, meillä on alueelle sitoutuneita yrityksiä, vahvoja teollisuusyrityksiä, yritteliäitä ihmisiä ja täältä löytyy työtä ja mahdollisuuksia muillekin. Mehän ollaan ihan justiinsa se Super-Suomi, naurahtaa Yli-Sikkilä.

PODCASTIN tulevat jaksot julkaistaan viikoittain kesäkuun aikana. Nopeimmin tieto uuden jakson ilmestymisestä tavoittaa kuulijan, kun käy Souncloudissa Super-Suomen sivulla painamassa follow-painiketta, Yli-Sikkilä vinkkaa. –Toivon, että mahdollisimman moni jakaisi podcastin jaksoja myös omassa sosiaalisessa mediassaan. Minulla tulee nimittäin olemaan jatkossa käyttöä alueemme ahkerille somettajille, Yli-Sikkilä vihjaa.

Jaa juttu: