Täyskäsi valtuustojen kevätkausia saatettiin päätökseen Järviseudulla – kurkista viikon tärkeimpiin uutisiin

Hallinto- ja talousjohtaja Seija Kinnusen eroanomus tuotiin valtuustolle tiedoksi. Sam Leijonanmieli, Hannu Särkinen ja Yrjö Koivukoski kiittivät eläköityvää, Vimpelin viransijaisena kunnanjohtajanakin toiminutta Kinnusta hyvästä työstä kunnan eteen.
Hallinto- ja talousjohtaja Seija Kinnusen eroanomus tuotiin Vimpelin valtuustolle tiedoksi. Sam Leijonanmieli, Hannu Särkinen ja Yrjö Koivukoski kiittivät eläköityvää, Vimpelin viransijaisena kunnanjohtajanakin toiminutta Kinnusta hyvästä työstä kunnan eteen.
Hallinto- ja talousjohtaja Seija Kinnusen eroanomus tuotiin valtuustolle tiedoksi. Sam Leijonanmieli, Hannu Särkinen ja Yrjö Koivukoski kiittivät eläköityvää, Vimpelin viransijaisena kunnanjohtajanakin toiminutta Kinnusta hyvästä työstä kunnan eteen.
Hallinto- ja talousjohtaja Seija Kinnusen eroanomus tuotiin Vimpelin valtuustolle tiedoksi. Sam Leijonanmieli, Hannu Särkinen ja Yrjö Koivukoski kiittivät eläköityvää, Vimpelin viransijaisena kunnanjohtajanakin toiminutta Kinnusta hyvästä työstä kunnan eteen.

Maanantaina kokoonnuttiin kaupungin- ja kunnanvaltuustojen kokouksiin. Viime vuoden tulokset lyötiin viimein lopullisesti kirjoihin ja kansiin. Kauhavalla tiedoksi tuotiin joukko loppuun käsiteltyjä valtuustoaloitteita ja Alajärvellä päätettiin käynnistää sote-kiinteistöjen yhtiöittäminen. Lappajärvellä puolestaan hyväksyttiin uusi äänestysaluejako, Evijärvellä puhututtivat leasingvuokrat ja kunnan lämpöyhtiö ja Vimpelissä kuntatalouden heikkenemiseen varaudutaan tekemällä kouluinvestoinnin osalta myös suunnitelma B.

Evijärven Rannantien varrella ollaan huolissaan ajonopeuksista, joissa ei huomioida alueella asuvia lapsia. Äkkimutkia sekä pitkiä suoria tarjoava hiekkatie on pääosin 80 km/h nopeusrajoituksella, mutta moni päästelee lujempaakin. Vaaratilanteita on vuosien aikana ollut, ja toiveet tien nopeuden laskemisesta on lähetetty Etelä-Pohjanmaan ELY-keskukselle asti. 

Kuinka nuoria saataisiin mukaan kotiseututoimintaan? 4H:n hankkeessa saatetaan yhteen nuoria sekä kotiseutuseuran aktiivista väkeä. Samalla kesän ajaksi saadaan kaksi kulttuurikahvilaa, joissa on tarjolla perinteisiä herkkuja.

Urheilun puolelta digilehdessä on tunnelmia muun muassa viime viikonloppuna järjestystä Lakia-Jukolasta.

Lappajärvellä kadonneet ja jälleen löytyneet uistimet herättivät vain lisää kysymyksiä. Lue aiheesta lisää täältä

Kurkista myös nämä jutut

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.