Lakeaharjulle johtava tie on valmistunut 

Asko Kuoppala ja Yrjö Koivukoski mittaavat valmistuneen tien leveyttä sen itäpäässä. Kuvassa keskellä urakoitsija Toni Pyhälahti. Kunnostetulla tieosuudella on pituutta 900 metriä.
Asko Kuoppala ja Yrjö Koivukoski mittaavat valmistuneen tien leveyttä sen itäpäässä. Kuvassa keskellä urakoitsija Toni Pyhälahti. Kunnostetulla tieosuudella on pituutta 900 metriä.
Asko Kuoppala ja Yrjö Koivukoski mittaavat valmistuneen tien leveyttä sen itäpäässä. Kuvassa keskellä urakoitsija Toni Pyhälahti. Kunnostetulla tieosuudella on pituutta 900 metriä.
Asko Kuoppala ja Yrjö Koivukoski mittaavat valmistuneen tien leveyttä sen itäpäässä. Kuvassa keskellä urakoitsija Toni Pyhälahti. Kunnostetulla tieosuudella on pituutta 900 metriä.

LAKEAHARJULLE johtava Kytöläntie valmistui maanantaina 17 kesäkuuta. Paikalla olivat tienhoitokunnan puheenjohtaja, Vimpelin kunnanvaltuuston puheenjohtaja, Yrjö Koivukoski, Asko Kuoppala, rakennusmestari AK-Tienhoitokunta Oy ja urakoitsija Toni Pyhälahti, Maansiirto Mika Pyhälahti Oy.  

–Tiehen saatiin ELY:n avustusta 70 prosenttia ja oli hyvä, että Yrjö Koivukoski ja Vimpelin kunta olivat aloitteellisia, että tämä avustus saatiin. Tie on yksityistie, mikä mahdollisti avustuksen saamisen tien kunnostukseen. Ensiksi tiehoitokunta järjestäytyi ja puheenjohtajaksi valittiin Koivukoski. Tiellä on osakkaita yli 80 kappaletta ja näin yksilöinnit ja jyvitykset osakkaiden kesken saatiin tehtyä, Asko Kuoppala kertoo. 

Koivukoski on tyytyväinen uuteen tiehen ja kertoo, että tien vankka rakenne mahdollistaa sen asfaltoinninkin.  

–Tiealue on leikattu ja pohjalle on ajettu 800 millimetrin louhekerros, jonka päällä on kantavakerros 150 millimetriä ja kulutuskerrosta pinnalla on 150 millimetrin verran. Tien pohjalla on suodatinkangas ja poikkirummut, jotka johtavat veden perattuihin ojiin. Tien Lakeaharjun puoleisessa päässä on levennys, joka mahdollistaa suurempienkin ajoneuvojen ohitukset kohdatessa. Tien leveys piennaralueineen on liki kusi metriä. 

Myös tietä urakoimassa ollut Pyhälahti on tyytyväinen lopputulokseen. 

–Tien kustannusarvio oli 220 000 euroa. Tarjoukset kilpailutettiin Hilmassa, vaikka tielle tulee hieman lisätöitä, pysytään siltikin reilusti alle kustannusarvion, Koivukoski kertoo lopuksi.  

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.