Leasingvuokrat ja kunnan lämpöyhtiö puhuttivat Evijärven valtuustossa 

EVIJÄRVEN kunnanvaltuustossa käsiteltiin maanantaina 17. kesäkuuta esityslista, jossa oli tusinan verran kohtia käsiteltävänä.  

Määrärahojen ylitykset ja alitukset vuonna 2023 puhuttivat valtuustoa. Valtuutettu Jarkko Pahkakangas kysyi leasingvuokrien noususta, joka oli 75,2 prosenttia. Kiinteistöjen osalta leasingrahoituksen ylitys oli 25 000 euroa, loppu muita vuokria. Ylitys kokonaisuudessaan oli 56 000 euroa.  

Tarkastuslautakunnan arviointikertomuksen esitti tarkastuslautakunnan puheenjohtaja Kari Hernesaho. Puheenvuoron tarkastuskertomuksesta piti Pahkakangas. 

–On mukavaa, että tarkastuslautakunta nosti kertomuksessa yhden sana esille; se taikasana on Evi-Lämpö. Piikissä on toistasataatuhatta euroa maksamattomia maksuja, mitä niiden osalta tehdään, Pahkakangas kysyi saamatta vastausta. 

Tilinpäätös hyväksyttiin ja vastuuvapaus myönnettiin asianomaisille. Tilinpäätös oli 1,89 miljoonaa euroa ylijäämäinen, vahvistaa kunnan ylijäämää 5,036 miljoonaa euroon. 

Talouden toteutuma vuoden ensimmäiseltä kolmannekselta käytiin kunnanjohtaja Mikko Huhtalan toimesta läpi. Kunnanvaltuusto merkitsi tiedokseen tehdyt valtuustoaloitteet ja totesi niiden olevan loppuun käsitellyt. 

Jarkko Pahkakangas uudisti valtuustoaloitteensa ilmaissähköstä eli ilmaissähkösopimuksen purkaminen ja edullisempien sähkösopimusten neuvotteleminen alueelle Evijärvellä voimalaitoksia omistavien yritysten kanssa. Uusina valtuustoaloitteina mainittakoon päiväkotirakennus ykkösen todettujen rakennusvirheiden korjaus takuuaikana, kun urakoitsoija on ajautunut konkurssiin sekä hyvinvointialueen aluevaltuutettujen kohtuuttomat kokouspalkkiot ja Hyvinvointialueen terveyspalvelu ja niiden saatavuus kaikille.  

Viimeisen aloitteen kohdalta todettiin, että aloite voidaan merkitä jätetyksi, jonka jälkeen se voidaan osoittaa sille toimijalle, jolle se kuuluu eli hallintomenettelylain mukaisesti hyvinvointialueen vastattavaksi, puheenjohtaja Esko Ahonen totesi.  

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.