Asukkaiden kuulemista lisätään Kauhavalla

Kaupunkilaisten kuulemista halutaan lisätä Kauhavalla.
Kaupunkilaisten kuulemista halutaan lisätä Kauhavalla.
Kaupunkilaisten kuulemista halutaan lisätä Kauhavalla.
Kaupunkilaisten kuulemista halutaan lisätä Kauhavalla.

KAUHAVAN kaupunginvaltuusto merkitsi kokouksessaan 17. kesäkuuta loppuun käsitellyiksi joukon valtuustoaloitteita. Yksi niistä oli Keskustan valtuustoryhmän kesäkuussa 2023 jättämä aloite keskustelu- ja kuulemistilaisuuksien järjestämisestä kaupunkilaisille kaikissa Kauhavan neljässä pitäjässä. ”Tilaisuuksissa tulisi olla läsnä vähintään johtoryhmän ja kaupunginhallituksen. Tilaisuuksien järjestäjänä voivat olla esimerkiksi urheiluseurat ja muut paikalliset yhdistykset. ”

Hallintosäännön päivitystyön yhteydessä toimikunta on keskustellut muun muassa asukkaiden kuulemisen ja vaikuttamisen erilaisista mahdollisuuksista. Tavoitteena on tarkistaa hallintosääntöä siten, että siihen sisällytetään määräyksiä lakisääteisten nuorisovaltuuston sekä vammais- ja vanhusneuvoston lisäksi muistakin vaikuttamiskanavista, kuten asukas- tai käyttäjäraadeista. Mikäli nämä määräykset otetaan hallintosääntöön, tulee asukkaiden kuulemisesta säännönmukainen ja säännöllisesti toistuva toimintatapa.

Kaupunki on kehittämässä myös sähköisiä kanavia, joiden kautta asukkaiden on helpompi asioida kaupungin kanssa ja tuoda näkemyksiään esille. Asiaan otetaan kantaa vuoden 2024 aikana valmistuvassa digitiekartassa. Keskustelu- ja kuulemistilaisuuksien ajankohdat päätetään, kun edellä mainituista vaikuttamiskanavista on tehty päätös tai tarvittavat kanavat saatu valmiiksi.

VALTUUSTO hyväksyi vuoden 2023 arviointi- ja henkilöstökertomukset sekä tilinpäätöksen ja myönsi vastuuvapauden. Tilikauden tulokseksi muodostui 2 136 317,37 euroa.

Luitko jo nämä jutut?

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

ISOJAKO

JA