Yhteislaulua, tarinointia, taidetta – Suvipäivillä tehdään yhdessä!

KORTESJÄRVEN Suvipäiviä vietetään juhannuksen jälkeen.
KORTESJÄRVEN Suvipäiviä vietetään juhannuksen jälkeen. Kuva viime vuoden Suvipäiviltä: Mauri Jokela.
KORTESJÄRVEN Suvipäiviä vietetään juhannuksen jälkeen.
KORTESJÄRVEN Suvipäiviä vietetään juhannuksen jälkeen. Kuva viime vuoden Suvipäiviltä: Mauri Jokela.

KORTESJÄRVEN vietetään juhannuksen jälkeen. Tämän vuoden Suvipäivät avaa Kaikki laulaa Kauhavalla – yhteislaulutilaisuus Kortesjärven Ylikylän nuorisoseuralla tiistaina 25. kesäkuuta kello 18. Kaikki laulaa Kauhavalla on kulttuuripalveluiden yhdessä Kauhavan nuoriso- ja kyläseurojen kanssa toteutettu yhteislaulutapahtumien sarja, jossa Mika Peltoniemen kokoama trio säestää reippaalla otteella uusia ja vanhoja suomipopin klassikoita. Yhteislaulutilaisuuden jälkeen voi vielä jäädä seuralle seuraamaan livelähetystä Ruotsin Allsång på Skansen -tapahtumasta.

Keskiviikkona 26. kesäkuuta vietetään jälleen Kesäpäivää kirjastolla: Yhdessä Aijjoos-toiminnan kanssa järjestettävä Meidän Kauhava -tarinakahvila avaa iltapäivän. Kahvittelun lomassa jutellaan, tarinoidaan ja tarinoiden pohjalta suunnitellaan yhteistä Kauhava-aiheista tekstiilitaideteosta. Ohjelmassa on myös muun muassa kepparikisoja, nuorisopalveluiden bookface-työpaja, kesätaitelijan johdolla toteuttamaa graffitimaalausta sekä runonäyttely.  Kirjastolla on esillä Kirsi Kunnas 100 vuotta -näyttely koko kesän ajan.

Torstaina 27. kesäkuuta Kaken kanootit saapuvat Purmojärvelle illaksi. Laukkosentien varrella olevalla uimarannalla on mahdollista testailla, kuinka melontataidot ovat hallussa.

Lauantaina 29. kesäkuuta on penteinen Markin museon kesäpäivä: hernerokkaa, pelimannimusaa ja avoimet ovet. Kiertoajelun suuntana tänä vuonna Purmojärvi. Päivän järjestelyistä saamme kiittää Kortesjärvi-seuran aktiiveja.

Sunnuntai-iltapäivällä 30. kesäkuuta saamme nauttia Pihasoitosta Saarijärven suunnassa, Lehtimäentiellä. Soitosta vastaa pelimannit, mutta lava on varmasti vapaana myös ex tempore-musisoinnille – oma  soitin mukaan vaan rohkeasti!

Suvipäivät päättyvät maanantaina 1. heinäkuuta Rantamajan lastentapahtumaan, jossa tuttuun tapaan järjestäjinä “koko kylä” ja kulttuuripalvelut. Tänä vuonna esiintyjänä on taikuri Puijon Torvi Kuopiosta ja ohjelmassa lisäksi muun muassa temppurataa, eläimiä, kuvasuunnistusta, kepparikisaa ja paljon, paljon muuta. 

Laura Kivimäki

Luitko jo nämä jutut?

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.