Ääniaalloilla-tapahtumassa monipuolinen esiintyjäkattaus – tapahtuman palvelut paranevat tänä kesänä 

Gdansk vuodelta 1985 (Kuvaaja tuntematon)
Gdansk vuodelta 1985 (Kuvaaja tuntematon)
Gdansk vuodelta 1985 (Kuvaaja tuntematon)
Gdansk vuodelta 1985 (Kuvaaja tuntematon)

Kauhavan Kortesjärvellä, Purmojärven Näkinkalliolla 27. heinäkuuta järjestettävän Ääniaalloilla-tapahtuman lavalle nousevat Joose Keskitalo, Ketsu, Pyhä Pietari, Sam Bernaux & Friends sekä Gdansk. 

Tänä vuonna tapahtuman palveluita on paranneltu. Ruokamyyntiä ja alkoholittomia virvokkeita löytyy myös tapahtuma-alueelta. Tästä kiitos Kortesjärven Järvi-Veikkojen jalkapallojunioreille, jotka pitävät huolen, etteivät nälkä ja jano pääse yllättämään.  

–Myös urheilu on kulttuuria ja varsinkin jalkapalloilulla on pitkät perinteet Kortesjärvellä. Tapahtumassa on hyvä mahdollisuus tukea jalkapallojunioreiden tärkeää toimintaa, kertoo Kortesjärven Kulttuurin Arvostajat ry:n puheenjohtaja Jani Kielinen.  

–Joose Keskitalo on aikamme merkittävimpiä lauluntekijöitä. Uransa aikana Keskitalo on tehnyt jo 14 albumia, joista tuoreimpana kreikkalaisesta mytologiasta kumpuava kahden levyn julkaisu Orfiset laulut V & VI. Debyyttialbumi Luoja auta ilmestyi vuonna 2004. Joose Keskitalon laulut ovat maailmankirjallisuuden klassikoiden kaltaisia ajattomia järkäleitä. 

Ketsu kertoo musiikkinsa olevan ”folkhakkelusta, väkevää julistusta ja eläimellistä lämpöä.”  

–Paljastettakoon sen verran, että artistin juuret ovat Markissa.  

Pyhä Pietari on miedosti progressiivista suomi-rockia soittava laulu- ja soitinyhtye, joka jonka koti on Virroilla, Pirkanmaalla. Bändin ensimmäinen pitkäsoitto Tyhjäkäsi tähtikasvo löytyy kokonaisuudessaan YouTubesta ja toinen levy Säiden armoilla julkaistaan lähiaikoina, kuten myös musiikkivideo kappaleesta Vipune. 

Pyhä Pietari: (Jori Häll)
Pyhä Pietari. Kuva: Jori Häll.

Sam Bernaux & Friends perustettiin Vaasassa huhtikuussa 2023 ja tyylilajikseen he mainitsevat suomalaisen roots-musiikin. Sam Bernaux on esiintynyt Kortesjärvellä useita kertoja aiemminkin, tosin eri bändillä.  

Janne Sankelo kasasi uudestaan takavuosien bändinsä Gdanskin ja nousee pitkästä aikaa esiintymislavalle muusikkona. Aiemmin julkaistussa haastattelussa Janne kertoi, että tarkoituksena on palata 1980-luvun tunnelmiin. Biisilistaa on suunniteltu yötä päivää ja jokaisella biisillä on oma tarina.  

–Nyt onkin hyvin aikaa tuunata veneet ja lautat siihen kuntoon, että kelpaa esitellä niin striimillä kuin livenäkin. Eikä huolta, tapahtuman jatkot järjestetään tänäkin vuonna Pub-Sivuluisussa. Artisti paljastetaan myöhemmin, Kielinen lupailee.  

Tunnelmia Ääniaalloilta. Kuva: Teemu Kujala.
Tunnelmia Ääniaalloilta. Kuva: Teemu Kujala.

Lue Sankelon haastattelu täältä

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.