Sote-kiinteistöjen yhtiöittäminen käyntiin Alajärvellä

ALAJÄRVEN kaupunginvaltuusto hyväksyi kokouksessaan 17. kesäkuuta 40 000 euron lisämäärärahan sote-kiinteistöjen yhtiöittämisselvitystä varten.
ALAJÄRVEN kaupunginvaltuusto hyväksyi kokouksessaan 17. kesäkuuta 40 000 euron lisämäärärahan sote-kiinteistöjen yhtiöittämisselvitystä varten.
ALAJÄRVEN kaupunginvaltuusto hyväksyi kokouksessaan 17. kesäkuuta 40 000 euron lisämäärärahan sote-kiinteistöjen yhtiöittämisselvitystä varten.
ALAJÄRVEN kaupunginvaltuusto hyväksyi kokouksessaan 17. kesäkuuta 40 000 euron lisämäärärahan sote-kiinteistöjen yhtiöittämisselvitystä varten.

ALAJÄRVEN kaupunginvaltuusto hyväksyi kokouksessaan 17. kesäkuuta 40 000 euron lisämäärärahan sote-kiinteistöjen yhtiöittämisselvitystä varten. Lisämääräraha katetaan tarvittaessa lainanotolla. Kaupungin omistamien sote-kiinteistöjen yhtiöittämisen taloudellisista edellytyksistä sekä mahdollisten muiden kaupungin vuokraamien tilojen yhtiöittämisestä tehdään selvitys. Lisäksi selvitetään, miten yhtiöitettäviä kiinteistöjä koskevat tukipalvelut järjestetään ja laaditaan yhtiön perustamista koskevat asiakirjat. Selvityksen hankinta kilpailutetaan hankintalain ja kaupungin hankintaohjeen mukaisesti.

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue on vuokrannut kaupungin omistamat sote- tai pela-käytössä olevat tilat 1.1.2023 alkaen siirtymäkaudeksi (3+1 vuotta). Siirtymäkauden jälkeen vuokraustoimintaa harjoitetaan markkinoilla kilpailutilanteessa ja kuntalaissa todetaan, että kunnan hoitaessa tehtävää kilpailutilanteessa markkinoilla, sen on annettava tehtävä osakeyhtiön, osuuskunnan, yhdistyksen tai säätiön hoidettavaksi.

VALTUUSTO hyväksyi Kraatterijärvi Geoparkin uudistetun palvelusopimusluonnoksen ja siihen liittyvän rahoitusosuuden, joka on 27 prosenttia kokonaiskustannuksista 34560 euroa, elinkustannusindeksillä tarkistettuna. Edellisessä kokouksessaan valtuusto halusi tarkennuksia sopimuksen voimassaoloaikaan, irtisanomisaikaan sekä siihen, kuinka rahoitusosuudesta päätetään.

KANSALAISOPISTON ja musiikkiopiston organisaatiomuutos 1.8.2024 alkaen hyväksyttiin. Kurikan irtaannuttua musiikkiopiston yhteistyöstä musiikkiopiston virka lakkautetaan ja kansalaisopiston rehtorin virkanimike muutetaan kansalaisopiston ja musiikkiopiston rehtorin viraksi.

PAAVOLAN koulun aidan uusimiselle myönnettiin 17 000 euron määräraha.

ANTTI-KALLE LEVIJOKI ja kaikki keskustan valtuustoryhmän jäsenet sekä 13 muuta valtuutettua allekirjoittivat valtuustoaloitteen Avoimutta kaupungin työpaikkojen täyttöön. Aloitteessa esitetään, että kaupungin avoimeksi tulevat työpaikat tulee laittaa avoimeen hakuun niin, että kaikki voivat hakea niitä samalta viivalta.

Sinua saattaisivat kiinnostaa nämä jutut

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.