Hautamäki ajoi toiseksi – Viikon 25 Lyhyet uutiset

Ville Hautamäki ja Toni Raiski ajoivat Pohjanmaan Rallin toiseksi nopeimmin SM5-sarjassa. Kuva: Samu Ekman/AKK.
Ville Hautamäki ja Toni Raiski ajoivat Pohjanmaan Rallin toiseksi nopeimmin SM5-sarjassa. Kuva: Samu Ekman/AKK.
Ville Hautamäki ja Toni Raiski ajoivat Pohjanmaan Rallin toiseksi nopeimmin SM5-sarjassa. Kuva: Samu Ekman/AKK.
Ville Hautamäki ja Toni Raiski ajoivat Pohjanmaan Rallin toiseksi nopeimmin SM5-sarjassa. Kuva: Samu Ekman/AKK.

JÄRVISEUDUN URHEILUAUTOILIJOITA edustava Ville Hautamäki oli Pohjanmaan rallissa SM5-sarjan toinen. Hän hävisi Arttu Lähdeniemelle 45,5 sekuntia.

Nuorten Itä-Länsi -otteluihin edustusta Järviseudulta

NUORTEN Itä-Länsi -joukkueissa on mukana useita järviseutulaispelaajia. Tyttöjen joukkue lähtee Itää vastaan Alajärven Ankkureiden pelinjohtaja Tero Tuomelan johdolla. Joukkueeseen on valittu Elisa Hyny, joka edustaa paitsi Alajärven Ankkureita, myös Lappajärven Veikkoja. Hynylle edustus on uran ensimmäinen. Poikien puolella Alajärven Ankkuritpesiksestä on kolme pelaajaa: Eeli Hänninen, Kimi Lassila sekä Olavi Perälä sekä Vimpelin Vedosta Jussi Vihriälä. Joukkuetta johtavat Markus Wirzenius sekä Alajärven Ankkureiden Santeri Särkinen.

Ykköspesiksen Itä-Länsi-joukkueet julkaistu

YKKÖSPESIKSEN omat Itä-Länsi-ottelut pelataan Lappajärvellä sunnuntaina 7. heinäkuuta. Naiset pelaavat arvo-ottelussa kello 13 ja miehet kello 16. Kunnian arvo-ottelusta omalla kotikentällään saavat Lappajärven Veikkojen Aleksandra Latvala ja Neea Mattila sekä pelinjohtaja Jaakko Kultalahti. Latvala on Vimpelin vedon kasvatti, Neea Mattila Lapuan Virkiän.

Kankaanpää ja Lintu tuomaroivat Itä-Lännessä

LAPPAJÄRVELLÄ pelattavan Ykköspesiksen Itä-Länsi -turnauksen tuomarit on valittu, ja mukana ovat seuran omista tuomareista Mai Kankaanpää miesten ottelu takarajalla ja Aada Lintu naisten ottelun takarajatuomarina.

Alajärvi mukana turkisalan kehittämishankkeessa

ALAJÄRVEN kaupunginjohtaja on viranhaltijapäätöksellä varmistanut kaupungin osallistumisen Turkisalan yrittäjien kehittymisen avaimet -hankkeeseen esitetyllä kuntarahaosuudella 640,78 euroa. Hankkeen tavoitteena on tarjota turkisalan yrittäjille vertaistukea saattamalla heitä yhteen, edistämällä heidän yrittäjäosaamistaan ja tarjoamalla tarvittavaa tietoa nykyisen liiketoiminnan kehittämiseen sekä mahdollisuuksia uuden liiketoiminnan suunnitteluun ja monipuolistamiseen. Hankkeen kohderyhmänä on Leader Aisaparin alueen turkisalan yrittäjät sekä heidän kanssaan työskentelevät tahot.

Hankkeen hallinnoinnista vastaa Suomen Yrittäjäopisto. Hankkeen kokonaiskustannus on 99 962,13 euroa, johon on haettu 90 prosentin tuki Aisaparilta. Mukana ovat Alajärven lisäksi Evijärvi, Lappajärvi ja Kauhava.

Suolasalmenharjun kaavaluonnos esille

ALAJÄRVEN tekninen lautakunta hyväksyi Suolasalmenharjun tuulivoimapuiston osayleiskaavan päivitetyn kaavaluonnoksen ja asettaa sen julkisesti nähtäville sekä pyytää lausunnot. Ensimmäisen vaiheen osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta saatiin 16 lausuntoa ja viisi mielipidettä. Uudelleen päivitetystä nähtäville laitetusta osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta saatiin 24 lausuntoa eikä yhtään mielipidettä.

Paavolan koulun luonnossuunnittelusta hankintamenettely

PAAVOLAN koulun suunnittelutoimikunta on päättänyt, että rakentamishankkeelle käynnistetään julkinen hankintamenettely luonnossuunnittelusta. Hankintamenettelyn pisteytystä varten muodostetaan pisteytystoimikunta eri toimialojen edustajista. Hankinta toteutetaan kaksivaiheisena menettelynä, jonka 1. vaiheessa pyydetään hankinnasta kiinnostuneita toimittajia laatimaan osallistumispyyntö. Hankintayksikkö arvioi osallistumispyynnöt ja valitsee kolme vertailussa eniten pisteitä saanutta toimittajaa hankinnan toiseen vaiheeseen. 2. vaiheessa hankintayksikkö pyytää valituilta toimittajilta suunnittelutarjouksia.

Pisteytystoimikuntaan valitaan teknisestä lautakunnasta, sivistyslautakunnasta ja kaupunginhallituksesta jäsenet sekä esitetyt viranhaltijat. Tekninen lautakunta valitsi pisteytystoimikuntaan teknisen lautakunnan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan. Viranhaltijoista tekninen lautakunta valitsi teknisen johtajan, kiinteistöpäällikön ja kuntatekniikan päällikön.

Sironen viransijaiseksi

ALAJÄRVEN lukion rehtori valitsi viranhaltijapäätöksenä Alajärven lukion äidinkielen ja kirjallisuuden lehtorin viransijaisuuteen ajalle 6.8.2024-31.5.2025 Julia Sirosen.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.