Veto  voittoon legendaarisella Vallikentällä – Elmeri Anttila löi kaksi kunnaria

Elmeri Anttila iski Haminassa kaksi kunnaria ja palkittiin Vedon parhaana. Arkistokuva.
Elmeri Anttila iski Haminassa kaksi kunnaria ja palkittiin Vedon parhaana. Arkistokuva.
Elmeri Anttila iski Haminassa kaksi kunnaria ja palkittiin Vedon parhaana. Arkistokuva.
Elmeri Anttila iski Haminassa kaksi kunnaria ja palkittiin Vedon parhaana. Arkistokuva.

Hamina yllätti Tahkon Pihkalassa, joten Vedon oli tiistain ottelussa Vallikentällä oltava tarkkana varsinkin jokerilyöjän Juha Leskisen kanssa. Joukkue oli yllätysvalmis ja ratkaisevaa tuli olemaan Vedon ulkopeli. Tiistaina nähtiin, haettiinko palloa entiseltä kolmospuolen ”Elsan mansikkapellolta” tai kakkospuolen linnoitusvalleilta, koska silloin kunnari olisi täysin varma. Ottelu päättyi voittoon Vedon 0–2 (2–3, 1–13). Kolmostilanteet Vedolle 8–20, samoin kärkilyönnit 32–50. Yleisöä: 1 086.

Ensimmäinen jakso alkoi Vedolta nihkeästi ja kolmostilanteita ei saatu. Avausjuoksut molemmille tulivat ulkopelien haparointien seurauksena. 1–0 löi Haminalle Juha Leskinen: Olli Heikkala ei huomannut, että pallo oli jalkojen välissä ja hieman onnella kotijoukkue johtoon. Vedon tasoituksen  lahjoitti selvästä kopista  kakkoskoppari Teemu Rouhiainen: Vedolle oli tulossa palo kolmospesälle, mutta palloa ei saatu kiinni.

Veto siirtyi 1–2 johtoon, kun Janne Mäkelän lyöntiä aavistettiin väärin ja pallo meni kakkospolttajan tontille, jossa ei ollut ketään. Veto lisäsi johtoa 1–3.een kolmospuolen J-P Vainionpää välilyönnillä eikä Juho Hacklinilla ei ollut mahdollisuuksia polttaa kotipesään, mutta palo tuli kolmospesälle.

HP:n vuoro oli päättymässä nollille, kun olisi tullut monen metrin palo: Teemu Kinnunen ei saanut hankalaa heittoa kiinni. Veto jäi neljännen alussa juoksuitta ja HP loi kovan painostuksen kahdella Hacklin korkealla pompulla.  Vedon ulkopeli kuitenkin piti ja jakso Vedolle 2–3.

Jakson voiton kannalta lukkari Teemu Kinnunen lukkaroi tosi hyvin ja irrottaen  pari kertaa oranssipaitoja pesästä. Tolpat pysyivätt hyvin lautasella.  Mikko Kanala teki muutaman tärkeän palon, ja yhdestä tilanteesta tuli kotijoukkueelle vuoronvaihto, kun tuli kaksi paloa. Kolmostilanteet menivät Vedolle 4-6. HP:lla oli hyvä mahdollisuus voittaa jakso, mutta kotiuttajajokerit löivät lukuisia takalaittomia. Esimerkiksi Lauri Rönkölle tuli turha palo takatilanteessa. Tiukassa tilanteessa Vedon ulkopeli piti.

Toinen jakso alkoi Vedolla kahdella juoksulla. J-P Vainionpää löi todella kovan lyönnin polttolinjalle ja juoksu oli selviö. Johtoa lisäsi 2-puolen välilyönti pitkän viivan tuntumaan: 0–2. Tämän jälkeen Veto ratkaisi toisen jakson toisen tasoittavalla lyömällä rutkasti juoksuja. Elmeri Anttila löi toisen ja kolmannen lyönnin todella kovaa. Pallo ”sirvahti” polttolinjalla Akseli Toikan räpylästä ja yllätti 2-koppari Teemu Rouhiaisen ja pallo oli mainosten luona kaukana, tuloksena 1+1. Lauri Vihriälä lisäsi johtoa 0–5:een.  Jakso oli ratkennut.

Mikko Kanalan kunnarissa pallo meni selostajan mukaan lähes Reserviupseerikoulun pihalle. Veto johti nyt 0–8- Vedon tuplajuoksun löi J-P Vainionpää ja Mikko Vihriälä 0–10:een.

HP sai lohtua 1–10:een kavennuksella, lyöjänä Lauri Rönkkö ja HP:n lukkari Mico Huttunen (Elias Lahti löi jokerina) toi, mutta vuoro tyrehtyi kahteen paloon.

Kolmannen lopussa Elmeri Anttila löi kolmospuolelta pallon pusikkoon, entiseen Elsan mansikkapeltoon ja tuloksena 1+1.

Mikko Kanala löi vielä 13.nnen juoksun Vedolle, joka jäi viimeiseksi juoksuksi. HP oli jo luovuttanut, eikä saanut enää merkittäviä tilastomerkintöjä.

Kakkospalkinnot saivat Teemu Kinnunen ja Juha Leskinen ja ykköspalkinnot täysin ansiosta Elmeri Anttila (2+2/5, kärkilyöntejä 13 16yrityksestä)  ja Juho Hacklin, joka oli paras vaihtaja HP:stä.

Kari Kleemola kommentoi peliä: Eka jakso voitettiin jokereiden kotiutuksilla. Toisella jaksolla lyöntipeli avautui kunnolla.

Mikäli Veto voittaa Kouvolassa, Veto nousee sarjakärkeen ohi Sotkamon.

Lasse Pippola

Lue myös nämä

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

ISOJAKO

JA