Kultturikuokka kokoontui Evijärven Tuuhetissa – Tavoitteena koota teemareittejä matkailijoille

Kulttuurikuokan porukka kävi tutustumassa Gresantin tiloihin ja Jaana Visti esitteli kultasepän verstastaan.
Kulttuurikuokan porukka kävi tutustumassa Gresantin tiloihin ja Jaana Visti esitteli kultasepän verstastaan.
Kulttuurikuokan porukka kävi tutustumassa Gresantin tiloihin ja Jaana Visti esitteli kultasepän verstastaan.
Kulttuurikuokan porukka kävi tutustumassa Gresantin tiloihin ja Jaana Visti esitteli kultasepän verstastaan.

AISAPARI kokosi Kulttuurikuokka-hankkeen käsityö-, taide- ja designteemaisen porukan Evijärven Tuuhettiin 8. marraskuuta. Paikalla oli monta käsityöalan yritystä kartoittamassa omaa näkyvyyttään, palvelukokonaisuuttaan ja tarjontaansa. Kulttuurikuokka on moniosainen hanke, joka etenee pala kerrallaan siihen, että alueen toimijat ja palvelut tulisivat näkyväksi kokonaisuudeksi matkailijalle.

–Kulttuurikuokka on paikalliskulttuurin osaamista, kokemuksia ja kumppanuutta. Hankkeessa kartoitetaan alan toimijat, haetaan yhteistyömahdollisuuksia ja voimaa yhteistyöstä, kertoo Aisaparin Marita Mattila.

Hankkeen tavoitteena on nostaa alueen kulttuuri vetovoimatekijäksi viihtyvyyden ja matkailun näkökulmasta, verkostoitua, tukea alan toimijoita ja parantaa kulttuuripalveluiden saatavuutta.

Hanke on kokoontunut useamman kerran teemoittain tämän vuoden aikana. Teemoja ovat käsityö-, taide- ja design, arkkitehtuuri ja pohjalaistalot sekä ruoka, juoma ja luonnontuotteet. Kulttuurikuokka-hankkeen työpajat ovat tarkoitettu sekä yrittäjille että yhdistyksille, jotka haluavat kehittää ja tarjota palveluitaan osaksi matkailureittejä. Työpajoja vetää Arja Kortesluoma Asiantuntijapalvelut Korpur Oy:stä.

–Käytännössä tämä Kulttuurikuokka tarkoittaa sitä, että jokainen yrittäjä, palveluntarjoaja, toimija kartoittaa oman toimintansa ja miettii, miten se saadaan tuotteistettua. Palveluista ja tuotteista kootaan teemallisia reittejä. Ruoka- ja kahvipaikat liittyvät olennaisena osana kaikkiin reitteihin. Useamman päivän reiteissä ovat mukana myös erilaiset majoitusvaihtoehdot.

Palvelutarjonta ja reitit viedään myös digitaalisiin markkinointi- ja myyntikanaviin, josta matkailija näkee alueen tarjontaa helposti, ja voi valita itselleen sopivan reitin ja kohteet reitin varrelta.

Hankkeessa on mukana yrityksiä ja yhdistyksiä eri puolilta Aisaparin aluetta. Osaltaan hanke kannustaa eteenpäin myös Unescon statuksen alueella toimivia yrityksiä ja palveluntarjoajia.

Sirpa Kiviaho

Luitko jo nämä tuoreet uutiset?

https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2023/11/10/benjam-pontinen-kertoi-luontokuvaajan-arjesta-ja-juhlasta-alajarvella/
https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2023/11/10/lappajarven-erankavijoiden-hirvenajo-juurikasnevalla-tuotti-tulosta-pyhainpaivana/
https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2023/11/09/sivistystoimenjohtajan-valinta-etenee-alajarvella-kuusi-kutsutaan-haastatteluihin/
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.