Opetus loppuu Länsirannan koululla keväällä

Opetus loppuu Länsirannan koululla kevääseen 2024
Opetus loppuu Länsirannan koululla kevääseen 2024 Kuva: Hannu Takala.
Opetus loppuu Länsirannan koululla kevääseen 2024
Opetus loppuu Länsirannan koululla kevääseen 2024 Kuva: Hannu Takala.

Lappajärven kunnanvaltuusto päätti kokouksessaan äänestyksen jälkeen, että opetus loppuu Länsirannan koululla lukuvuoden päättyessä. Syyslukukausi 2024 alkaa Länsirannan oppilaiden osalta Lappajärven yhteiskoululla, kun Länsirannan koulu yhdistetään siihen. Asiaa oli puitu tarkkaan kaikkien osapuolten kanssa, syyt yhdistymiseen eivät niinkään olleet taloudelliset, vaan päätös nojautui pedagogisiin ja terveydellisiin seikkoihin.

Mainos

Keskustan valtuustoryhmä asettui pohjaesityksen kannalle. Aku-Matti Juttuniemi esitti käsittelyn aikana, Jari Hernesniemen kannattamana, että opetusta jatkettaisiin vielä vuosi Länsirannan koululla. Asiasta äänestettiin, Juttuniemen vastaesitystä kannattivat valtuutetuista ainoastaan Hernesniemi. Näin ollen Lappajärven viimeinen kyläkoulu sulkee ovensa keväällä 2024 ja oppilaat aloittavat lukuvuotensa  syksyllä yhteiskoululla.    

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.