Järviseudun Sanomista kerättyjä muistoja Kraateri-Jukolasta Vimpelissä 1991

Kraateri-Jukola Vimpelissä
Kraateri-Jukola Vimpelissä
Kraateri-Jukola Vimpelissä
Kraateri-Jukola Vimpelissä

Toimituksen arkistosta kerättyjä muistoja vuoden 1991 Jukolan Viestistä, joka järjestettiin Vimpelin Lakeaharjulla. Ponnistus oli mittava ja ilman talkooväkeä ympäristökunnista sitä ei olisi voitu järjestää. Lakeaharjun maastossa oli liikkeellä tuolloin vuonna 1991 huikea 10180 suunnistajaa, joka oli liki kolminkertainen määrä väkeä Vimpelin kunnan silloiseen väkilukuun (3834) verrattaessa. Kraateri-Jukolan voiton vei IFK Södertälje, Ruotsi ajalla 7:15:52. Maaliin saapui 1060 joukkuetta. Venlojen Viestin voitto meni myös Ruotsiin IFK Södertäljelle ajalla 3:32:07. Nuorten Jukolan voitti KangKi (Kangasalan Kisa) ajalla 3:13:17.

Simputusta ja loukkaantumisia Lakeaharjulla

Yle uutisoi Vimpelin Jukolan osalta seuraavaa vuonna 2016: ”Kilpailijat epäilevät simputusta Vimpelissä, Vimpelin Jukolassa 1991 tapahtui vakava loukkaantuminen lähtöviitoituksella, kun HS 1:n Mika Rantala pudotti karttansa. Hän joutui toisten tallomaksi, kun hän pysähtyi ja kumartui sitä ottamaan. Pahemmin kävi Lynxin Timo Äijälälle, joka kaatui heti metsässä, minkä seurauksena terävä kanto lävisti hänen reitensä. Hän sai kuitenkin onneksi nopeasti apua.

Venlojen viestissä puolestaan tunteet kävivät kuumana, kun suunnistajat joutuivat ensin nousemaan osan laskettelurinnettä ja sitten juoksemaan lähes kilometrin harjun päällä ennen maastoon pääsyä. Kun lopussa sama oli taas osittain vuorossa, jotkut kutsuivat sitä jopa simputukseksi. ”

Mainos
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.