Noin puolet Lakia-Jukolan talkoolaisista on rekrytoitu, 700 vapaaehtoista on vielä etsinnässä

Pauli Mäkelä esitteli Kortesjärven Järvi-Veikkojen suunnistajille Lakia-Jukola tapahtumaa, joka järjestetään Kauhavan lentosotakoulun alueella 15.-16. kesäkuuta.
Pauli Mäkelä esitteli tammikuussa Kortesjärven suunnistajille Lakia-Jukola tapahtumaa, joka järjestetään Kauhavan lentosotakoulun alueella 15.-16. kesäkuuta.
Pauli Mäkelä esitteli Kortesjärven Järvi-Veikkojen suunnistajille Lakia-Jukola tapahtumaa, joka järjestetään Kauhavan lentosotakoulun alueella 15.-16. kesäkuuta.
Pauli Mäkelä esitteli tammikuussa Kortesjärven suunnistajille Lakia-Jukola tapahtumaa, joka järjestetään Kauhavan lentosotakoulun alueella 15.-16. kesäkuuta.

15.-16. kesäkuuta Kauhavan lentokentälle kokoonnutaan maailman suurimpaan viestisuunnistustapahtumaan, Lakia-Jukolaan. Talkoolaisilla on tapahtuman toteutumisessa iso merkitys, kertoo kilpailun pääsihteeri Pauli Mäkelä.

–Talkoolaisia tarvitaan kaiken kaikkiaan 1500. Mukaan ilmoittautuneiden määrä on tällä hetkellä hieman reilu 800.

Suurimpaan osaan tehtävistä ei tarvita lajituntemusta ja monenlaiselle osaamiselle löytyy käyttöä.

 –Tapahtuman järjestelyissä jokaisen talkoolaisen käsipari ja työpanos on tapahtuman onnistumiselle korvaamattoman tärkeä. Muutamankin tunnin talkoovuoro on suureksi avuksi kisajärjestelyihin. Jukolan viestissä on upean urheilujuhlan tuntua ja se on poikkeuksellinen tapahtuma tällä alueella, minkä talkoolaisena pääsee kokemaan aitiopaikalta. Talkoolaisille on tarjolla tehtäviä myös tapahtuman rakentamisen ja purkamisen parissa sekä erilaisissa muissa tehtävissä jo kuukausia ennen kisaviikonloppua.

–Yhden talkoovuoron pituus voi vaihdella esimerkiksi kahden ja kahdeksan tunnin välillä. Suunnistaminen Jukolan viestissä on mahdollista talkoovuorosta huolimatta, mikäli talkootehtävässä ei olla maastossa tai käsitellä karttoja. Oman suunnistussuorituksen jälkeen näitäkin tehtäviä voi tehdä.

Kisaviikko tuo Kauhavalle lähes 40 000 kävijää

Tämä maailman suurin viestisuunnistustapahtuma rakennetaan lähes täysin talkoolaisten voimin. Jukolan viestissä on mukana noin 20 000 suunnistajaa. Kaikkiaan kisakeskuksessa LSK Business Parkissa vierailee kisaviikolla lähes 40 000 kävijää, mikä on Kauhavan väkimäärä yli tuplasti kerrottuna.

Talkootehtäviä on tarjolla seuraavista valiokunnista: Areenatuotantovaliokunta, IT- ja tulospalveluvaliokunta, Kartta- ja ratavaliokunta, Kenttä- ja huoltovaliokunta, Kilpailuvaliokunta, Markkinointi- ja talousvaliokunta, Ravintolavaliokunta, Toimistovaliokunta, Turvallisuusvaliokunta sekä Viestintä- ja mediavaliokunta.

Siitä, millaisia talkootehtäviä missäkin valiokunnassa on tarjolla, löytyy lisätietoa Jukolan viestin kotisivulla kohdassa Talkoolaiset ja Valiokunnat.

Talkoolaiseksi voi ilmoittautua tapahtuman verkkosivujen kautta. Ilmoittautumalla talkoolaiseksi saa Jukolan viestin t-paidan, lippiksen tai buff-huivin, oikeutuksen talkooruokailuun sekä talkoolaisparkkiin.

Aiheesta meillä aiemmin julkaistua

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.