Lakia-Jukola lähellä osallistujaennätystä

Kauhavan lentokentälle halutaan Naton tukikohta. Kuva: Kauhavan kaupunki.
Kauhavan lentokenttä toimii ensi kesänä Lakia-Jukolan kilpailukeskuksena. Kuva: Kauhavan kaupunki.

Ensimmäinen Lakia-Jukolan ilmoittautumisporras päättyi helmikuun alussa. Ilmoittautuneiden osallistujien määrä kipusi tässä vaiheessa 15 371 suunnistajaan. Määrä on vain 1 350 osallistujan päässä kaikkien aikojen ensimmäisen ilmoittautumisportaan ennätyksestä, joka saavutettiin vuonna 2019 Kangasalla.

Lakia-Jukola juostaan 15.–16.6. Kauhavalla ja ilmoittautuminen tapahtumaan on edelleen mahdollista toukokuun loppuun asti.

−Erittäin hyvä ilmoittautumistilanne luo edelleen pontta hyvin edenneisiin järjestelyihin. Suuri määrä kertoo myös mielenkiinnosta kilpailuamme kohtaan. Tapahtuma on kerännyt kiinnostusta ulkomaita myöten, sillä moni ulkomaalainen joukkue on ilmoittautunut mukaan jo tässä vaiheessa, kertoo Lakia-Jukolan kilpailunjohtaja Ilpo Pajula.

Viime vuonna Porvoossa kilpailtuun Jukolan viestiin osallistui kaiken kaikkiaan 18 061 suunnistajaa. Ensimmäiseen ilmoittautumisportaan sulkeutumiseen mennessä osallistujia ilmoittautui Porvooseen 14 831.

−Olemme hienosti 540 ilmoittautumista edellä viime vuotta. Nykyinen suunnistajamäärä nousee edelleen toukokuun viimeiseen päivään saakka, kun ilmoittautuminen menee umpeen. Sitten tietenkin suunnistajien lisäksi tapahtumaan osallistuu kymmeniä tuhansia kisavieraita median edustajineen sekä yli tuhatpäinen joukko talkoolaisia, Pajula täsmentää.

Lakia-Jukolan pääteemoiksi on nimetty kestävä kehitys sekä sujuvat palvelut. Kilpailukeskuksena toimii Kauhavan LSK Business Parkin lentokentän alue.

Lakia-Jukolan kaikki 300 puolijoukkuetelttapaikkaa on loppuunmyyty, mutta normaaleja telttapaikkoja on vielä jäljellä. Kaikki telttapaikat sijaitsevat kilpailukeskuksen välittömässä läheisyydessä.

Kilpailun pääsihteeri Pauli Mäkelä kertoi kisajärjestelyistä Kortesjärven Järvi-Veikkojen tilaisuudessa.

Aiheeseen liittyviä juttuja

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.