Ritva Erkinheimo palkittiin KJV:n vuoden suunnistajana

Ahkerat iltarastien kävijät Aaro Rantala, Saara Autio, Otso Autio, Vilma Suomela, Aarne Tuhkasaari, vuoden suunnistaja Ritva Erkinheimo ja vuoden talkoolainen Seppo Yli-Lammi palkittiin Kitkalla. Kuvasta puuttuvat palkitut Aarre Manninen, Asser Koivisto ja Antti Hakala.
Ahkerat iltarastien kävijät Aaro Rantala, Saara Autio, Otso Autio, Vilma Suomela, Aarne Tuhkasaari, vuoden suunnistaja Ritva Erkinheimo ja vuoden talkoolainen Seppo Yli-Lammi palkittiin Kitkalla. Kuvasta puuttuvat palkitut Aarre Manninen, Asser Koivisto ja Antti Hakala.

KITKALLA vietettiin 21. tammikuuta KJV:n suunnistusjaoston palkitsemis- ja päätöstilaisuutta. Jaoston puheenjohtaja Pia Suomela toivotti paikalla olijat tervetulleeksi.

–Suunnistusjaosto on järjestänyt viime vuonna maksuttomia ja kaikille avoimia iltarasteja 26 kertaa, joka on ehdottomasti toimintamme isoin ja työllistävin osio. Lisäksi koko kesän on Kortesjärven kirkonkylän taajamassa olleet kiintorastit ja Kitkan urheilukeskuksessa on ollut tarjolla toukokuusta elokuun loppuun asti kuukausittain vaihtuva, pysyvä opetusrata. Kiintorastit on tarkoitus järjestää myös ensi kesänä. Järjestimme myös AM-erikoispitkän kisan, joka toteutettiin Hanhivuoressa uudella kartalla, Kortesjärven Kirkonkylässä kansallisen sprinttikisan ja Eskonmäessä EPSU:n avausosakilpailun, kertasi Suomela viime vuoden toimintaa.

–Tänä vuonna olemme ottaneet käyttöön ratamestarin työhön avuksi tietojärjestelmän. Karttojen tulostus tapahtuu kirjastossa. Karttatöitä on tehty myös laajasti. Hanhivuoren ja Eskonmäen alueelle on valmistunut uudet kartat. Nauriskallion kartta on melkein valmis, ja kirkonkylän sprinttikarttaa on myös päivitetty. Karttojen kanssa ovat ahkeroineet Pauli Ojanperä ja Voitto Erkinheimo.

KJV:n suunnistusjaoston suunnistajat ovat ahkerasti ottaneet osaa AM- ja SM-kisoihin, kansallisiin kisoihin, erilaisiin viesteihin, hiihtosuunnistukseen ja rastiviikoille. Jukolan viestiin osallistui kolme mies- ja naisjoukkuetta.  AM-mitaleja seuran suunnistajat ovat saavuttaneet 31 ja kultaisia mestaruusmitaleja peräti 18 kappaletta.

Iltarastien yhteydessä on pidetty suunnistuskoulua yhteistyössä Alahärmän Kisan ja Kauhavan Wisan kanssa. Nuorten toiminnan tueksi on tehty myös farmisopimus Kauhavan Wisan, Alahärmän Kisan ja Kuortaneen Kunnon nuorten kanssa, tämä tukee varsinkin viestijoukkueiden kokoamista.

Kauden päätöstilaisuudessa vuoden suunnistajaksi palkittiin Ritva Erkinheimo, joka suunnisti hienosti SM-yösuunnistuksessa hopealle sekä saavutti useita mitaleja AM- kisoissa. Vainionpään pokaalin ahkerasta talkootyöstä ja avuliaisuudesta sai Seppo Yli-Lammi.

Ensi kesän Lakia-Jukola kutsuu talkoolaisia

Pauli Mäkelä esitteli Lakia-Jukola tapahtumaa, joka järjestetään Kauhavan lentosotakoulun alueella 15.-16.kesäkuuta.
Pauli Mäkelä esitteli Lakia-Jukola tapahtumaa, joka järjestetään Kauhavan lentosotakoulun alueella 15.-16.kesäkuuta.

KORTESJÄRVEN Järvi-Veikkojen kauden 2023 päätöstilaisuudessa ensi kesänä järjestettävää Lakia Jukola -tapahtumaa oli esittelemässä Lakia-Jukolan pääsihteeri Pauli Mäkelä. Jukola 2024 -tapahtuma järjestetään 15.–16. kesäkuuta Kauhavan lentokentällä ja sen vastuulliset järjestäjätahot ovat Kauhavan Wisa sekä Lapuan Virkiä.

Info-osuudessa esille nousi erityisesti talkoolaisten tärkeys tapahtuman järjestymiseksi.

–Talkoolaisena olo on antoisaa ja mahtava kokemus. Työtehtäviä löytyy laidasta laitaan. Erilaisia talkoovaliokuntia ovat areenatuotanto, IT ja tulostuspalvelu, kartta ja rata, kenttä ja huolto, kilpailutoiminnot, markkinointi ja talous, ravintola ja ruokahuolto, turvallisuus sekä viestintä- ja mediavaliokunta. Talkoolaisille on tarjolla hommia niin rakentamisen kuin purkamisenkin parissa. Edutkaan ei ole hassummat talkoolaiselle, sillä he saavat kisapaidan ja lippiksen, talkoopassin, alennuksia kisakeskuksen myymälöihin ja ruokailutkin on järjestetty kisapaikalla, kertoo Pauli Mäkelä.

–Seurojen ja eri tahojen on mahdollista hyötyä tapahtumajärjestelyihin osallistumisesta, sillä esimerkiksi jos seura pystyy ottamaan hallintaan jonkin tietyn kokonaisuuden, maksetaan siitä talkookorvaus, kertoo Mäkelä.

–Jukolan viesti on ainutlaatuinen elämys urheilijoille ja myös sen mahdollistaville talkoolaisille. Ottakaa rohkeasti yhteyttä, sillä tällainen tapahtuma vaatii yhteistyötä ja yhteisöllisyyttä. Ilmoittaudu mukaan ja ole osa Jukolan viestin tarinaa.

Sirpa Kiviaho

Luitko jo nämä jutut?

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.