Kulttuurimatkailukohteet reiteiksi ja saavutettaviksi 

Arja Raatikainen (vas.) ja Terhi Mäkelä suunnittelevat reittejä Ruoka, juoma ja luonnontuotteet -teeman ympärille. Kouluttaja Arja Kortesluoma antaa hyviä vinkkejä. Hankkeen seuraavassa työpajassa paneudutaan myyntiin ja markkinointiin.
Arja Raatikainen (vas.) ja Terhi Mäkelä suunnittelevat reittejä Ruoka, juoma ja luonnontuotteet -teeman ympärille. Kouluttaja Arja Kortesluoma antaa hyviä vinkkejä. Hankkeen seuraavassa työpajassa paneudutaan myyntiin ja markkinointiin.

Aisaparin kulttuurimatkailuhankkeessa, Kulttuurikuokassa, on kartoitettu toimijoiden tarpeita osaamisen kartuttamiseksi. Yhteistyömuodoksi nostettiin kulttuurimatkailureittien rakentaminen kokoamalla yhteen jo toimivia kohteita ja niiden tarjonnan esiintuomista niin matkailijoille kuin oman alueen asukkaille.

Hankkeessa suunnitellut kulttuurimatkailureitit on jaoteltu kolmeen teemaan; Pohjalaistalot ja arkkitehtuuri, Käsityö, taide ja design sekä Ruoka, juoma ja luonnontuotteet.

Kun lähdetään matkalle tai retkelle, niin aina käymme jossain ruokailemassa tai kahvilla, jos viivähdämme pidempään, tarvitsemme myös majoitusta. Tieto mukavista kahvi- ja ruokapaikoista sekä majoituskohteista on siis nostettava matkailijoiden tietoisuuteen! Lisäksi alueellamme on muun muassa tislaamo, viinitila ja panimo sekä marja- ja lähiruokatiloja, joissa on mahdollisuus vierailla.

Pohjalaistalojen ryhmät ja vierailu taloissa ovat myös elämyksiä. Lisäksi kohteisiin liittyy monenlaista historiaa. Alueellamme on monipuolista kädentaitoa, aina taiteista monenlaisiin tarvikkeisiin ja valmiisiin design-tuotteisiin saakka. Käsityön, taiteen ja design’in ympärille on syntynyt mitä erilaisimpia käynti- ja vierailukohteita.

Kulttuurikuokka-hankkeessa kohteista kootaan reittejä yksittäiselle matkailijalle tai ryhmälle. Lähtisitkö viettämään mukavan kesäpäivän Ripakopallinen risainia -reitille tai millainen päivä olisikaan tarjolla Härmä, kirves ja perkeles -retkellä!

Seuraavassa työpajassa paneudutaan myyntiin ja markkinointiin. Lisäksi kerrotaan Aisaparin kautta haettavista hanketuista. Maksuttomiin työpajoihin ovat tervetulleita aikaisempiin työpajoihin osallistuneiden lisäksi myös uudet toimijat. Seuraava työpaja järjestetään tiistaina 13. helmikuuta kello 17– 20. Kanavan Kevarissa Alajärvellä. Lisätiedot ja ilmoittautumiset kylille@aisapari.net.

Marita Mattila

Luitko jo nämä uutiset?

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.