Pienillä hankkeilla saa paljon aikaan

Sydänyhdistykset ovat hankkineet laitteita hanketuella ja opastavat sydäniskureiden käytössä. Viime viikolla Sydän-Suomen Anne Kettula (toinen vas) esitteli uusia lisälaitteita Pirttisen navettakahvilassa. Kuulolla oik. Anita Ora ja Kaija Mäntylä Järviseudun sydänyhdistyksestä ja Norma Mäkynen Lapualta.
Sydänyhdistykset ovat hankkineet laitteita hanketuella ja opastavat sydäniskureiden käytössä. Viime viikolla Sydän-Suomen Anne Kettula (toinen vas) esitteli uusia lisälaitteita Pirttisen navettakahvilassa. Kuulolla oik. Anita Ora ja Kaija Mäntylä Järviseudun sydänyhdistyksestä ja Norma Mäkynen Lapualta.

Mitä lisävarustusta tai pikku parannusta teidän kylätalolla tarvittaisiin tai olisiko yhdistyksellänne halua jonkin uuden toiminnan käynnistämiseen? Onko suunnitelmissa uusia energiaratkaisuja, turvallisuuden parantamista tai vaikkapa luontopolun ja piha-alueen viihtyisyyden kohentamista? Mitä harrastusvälineitä voisi hankkia yhteiseen käyttöön tai olisiko yhteisen kokoontumistilan digivälineistöissä toivomisen varaa? Vai pitäisikö suunnitella ihan jotain muuta? Pienhankkeella voi hakea tukea sekä suunnitelmien laatimiseen että hankintojen toteuttamiseen.

Hakemukset viimeistään maaliskuussa

Pienhankkeella voi hakea tukea 2 000–8 000 euron hankintoihin tai kehittämiseen. Investoinneissa tuki on 65 prosenttia ja kehittämishankkeissa 90. Omarahoituksen voi kattaa vaikka kokonaan talkootyöllä, mikäli se on hankkeen sisällön kannalta mahdollista. Talkootunnin hinta on 20 euroa, koneen kanssa talkoustettaessa on tuntihinta 60 euroa.

–Pienhankkeet toteutetaan kertakorvausperiaatteella eli paperisodassa pääsee helpommalla, kunhan hakuvaiheessa tekee suunnitelmat tarkasti, sanoo hankeneuvoja Ellinoora Takala.

Nyt on siis aika tehdä suunnitelmat ja kustannusarviot, ja laatia hakemus valmiiksi maaliskuun loppuun mennessä.

Kaikki hakemukset tehdään sähköisesti Hyrrään, joten yhdistyksen nimenkirjoittajien tulee olla ajan tasalla yhdistysrekisterissä. Lisäksi yhdistyksen tulee hakea suomi.fi-tunnukset ja myöntää vastuuhenkilöille tarvittavat valtuudet hankkeiden hakuun. Tähänkin löytyy ohjeistusta Aisaparin kotisivulta ja henkilöstöltä.

Aisapari on Leader-kehittämisyhdistys, joka rahoittaa yhdistysten ja yhteisöjen hankkeita Alajärvellä, Evijärvellä, Kauhavalla, Lappajärvellä, Lapualla ja Vimpelissä. Hankkeiden julkinen rahoitus saadaan Maaseuturahaston kautta EU:sta, valtiolta ja alueen kunnilta.

Edellisten EU-kausien teemahankkeisiin on osallistunut Aisaparin alueella kaikkiaan 110 yhdistystä ja niillä kohennettu kylien tiloja ja toimintoja kaikkiaan 1,1 miljoonalla eurolla.  Toteutustapa oli niissä erilainen, mutta sisältö ja toimenpiteet käyvät hyvin vinkiksi uuden kauden pienhankkeisiin. Esimerkkejä aiemmin toteutetuista pienistä hankkeista löytyy kotisivun artikkelista.

Päivi Kultalahti

Luitko jo nämä uutiset?

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.