Aisaparin uusi ohjelmakausi on käynnistynyt vilkkaasti – Sarita Salo valittiin varapuheenjohtajaksi

Aisaparin hallitus järjestäytyi. Kuva: Aisaparilta.
Aisaparin hallitus järjestäytyi. Kuva: Aisaparilta.

Aisaparin hallitus järjestäytyi vuoden 2024 ensimmäisessä kokouksessa, 17. tammikuuta LSK Business Parkissa.  

Aisaparin hallituksen puheenjohtajana jatkaa Sari Oja-Lipasti Lapualta. Varapuheenjohtajaksi valittiin Sarita Salo Kortesjärveltä ja sihteeriksi Sindi Kuoppala Lehtimäeltä. Puheenjohtajan, varapuheenjohtajan ja sihteerin toimikausi on yksi vuosi.

Muut hallituksen jäsenet ovat Matias Peltonen Ylihärmästä, Esa Salmela Vimpelistä, Timo Kivinen Alahärmästä, Juha Nivukoski Lapualta, Kaija Kankaansyrjä Alahärmästä, Jukka Kuoppala Alajärveltä, Esa Takala Lappajärveltä, Senja Rissanen Kauhavalta sekä Petteri Laukkonen Evijärveltä.

Hallituksen varajäsenet ovat Teemu Kaitalahti Lapualta, Vesa Takala Ylihärmästä, Anttu Kivikangas Alajärveltä, Maria Ahvenniemi Lappajärveltä, Sanna Kivimäki Evijärveltä, Teija Uitto-Kohonen Vimpelistä, Matti Rinnankoski Lapualta, Leena Tynjälä Lehtimäeltä, Kirsi Syrjämäki Lapualta, Riina Isomäki Kortesjärveltä ja Sanna Hede Alahärmästä.  

Hallituksen varajäsenillä on aina läsnäolo- ja puheoikeus hallituksen kokouksissa. Aisaparin hallituksen jäsenet ovat oman alueemme EU-päättäjiä, sillä he päättävät mitkä hankkeet saavat hankerahoitusta. Hankerahoituksesta 43 prosenttia tulee EU:lta, 37 prosenttia on kansallista rahaa ja 20 prosenttia tulee alueen kunnilta.

Valintajaksoihin muutoksia

Uuden ohjelmakauden hankkeita Aisapari on vastaanottanut kesäkuun 2023 loppupuolelta alkaen yhteensä 86, joista 55 hanketta toteuttaa strategian painopistettä; Monimuotoisen talouden virta ja 31 hanketta kohdentui painopisteeseen; Monimuotoisten yhteisöjen virta.  

Osa hakemuksista on vielä valmistelussa, mutta Aisaparin hallitus on puoltanut rahoituksen myöntämistä yhteensä 44 yritystuelle ja 17 hanketuelle. Julkista tukea näihin puollettuihin hakemuksiin myönnettiin yhteensä noin 1,2 miljoonaa euroa ja hankkeiden kokonaisrahoitus on noin 2 milj. euroa.  

Vuoden 2024 hankkeiden valintajaksoihin on tehty hieman muutoksia edelliseen vuoteen verrattuna. Yritystukihakemuksia käsitellään kuukausittain. Seuraava valintajakso päättyy tammikuun lopussa. Kehittämishankkeiden ja yleishyödyllisten investointihankkeiden seuraava valintajakso päättyy helmikuun lopussa.

Pienhankkeiden, eli kustannusarvioltaan maksimissaan 8 000 euron kokoisten kehittämishankkeiden tai yleishyödyllisten investointien valintajakso päättyy maaliskuun lopussa.   

Lisää uutisia täällä

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.