Yli 80 osallistui Kinkku sulaa -futsalpuulaakiin, Piimä Pohkeet vei voiton

Piimä Pohkeet vei Kinkku sulaa -futsalturnauksen vuosimallia 2023. Kuva: Jouni Mattila.
Piimä Pohkeet vei Kinkku sulaa -futsalturnauksen vuosimallia 2023. Kuva: Jouni Mattila.

KORTESJÄRVEN liikuntatalolla pelattiin jälleen perinteinen Kinkku sulaa -puulaaki tapaninpäivänä 2023.

–Turnaukseen osallistui jälleen kahdeksan joukkuetta. Pari uutta joukkuetta saatiin mukaan, kun Sami Harjupatanan joukkue Vetelin Kuivat sekä Konsta Hietalan Tyhjät arvat osallistuivat koitokseen. Pelaajia oli jälleen runsaasti, sillä reilut 80 pelaajaa sulatteli joulun herkkuja kehosta, kertoi Jouni Mattila Kortesjärven Järvi-Veikkojen jalkapallojaostosta.

Kinkku sulaa -turnaus veti jopa liigapelaajia

–Turnauksessa oli poikkeuksellisen paljon huippupelaajia aivan liigatasolta asti. Sievi Futsalin pelaaja Atte Taipale oli kyllä kova tehoin 8+8. Ykkösdivaria johtavassa TP Kaarlen ykkösessä pelaavat maalivahti Sami Harjupatana sekä Jussi Mikkola olivat myös hyvin esillä turnauksen aikana. Hienoa, että puulaaki kiinnostaa myös huippufutsalin pelaajia. Päivän aikana liikuntatalolla vieraili lähemmäs 200 ihmistä ja olihan siellä välillä aikamoinen show meininki, Mattila iloitsee.

Puulaakin voitto meni toista vuotta peräjälkeen Tatu Ihanamäen johtamalle joukkueelle Piimä Pohkeet. Joukkueessa pelasivat myös Juho Kuivila (mv), Aapo Kuivila, Maiju Kuivila, Matias Lammi, Ville Kankaanpää, Ossi Lahti sekä Johan Lamberg. Joukkue oli todella suvereeni koko päivän 27–10 maalisuhteella.

–Maalivahti Juho Kuivila oli kyllä mies paikallaan, upeat torjunnat sekä avausheitot lähtivät todella mallikkaasti. Pistepörssin kolmanneksi sijoittunut Ville Kankaanpää oli jälleen tehokas (6+4). Aapo Kuivila teki kyllä pari päivän komeinta tykitystä, jota kilvan kehuttiin, huh huh mitä maaleja! Aapon tehot olivat 7+2. Joukkue oli todella tasainen pakka, mistä heikkoa lenkkiä ei löytynyt ja hyvin siihen sulautui myös Maiju Kuivila tehden hyvät pisteet 3+1.

Hakalan Antin luotsaama Nuestro sexo de familia jatkoi varsin vahvaa esitystä ja sillä napsahti komiat hopeamitalit pelaajien kaulaan. Viime vuonna joukkue otti pronssimitalit! Se oli saanut varsin kovat vahvistukset, nimittäin Vieska futsal liigapelaajan Atte Taipaleen sekä Aapo Taipaleen sekä maalivahdiksi Joni Pirttisen, jonka vahva maalivahtitausta tuli varsin hyvin esille, hienoja pelastuksia. Hieno asia, että myöskin tästä joukkueesta löytyi naispelaajia! Päivän yllättäjiin lukeutui Esa Saarijärvi, joka pelasi täydellä sydämellä tehden tehot 2+0! Joukkueessa pelasivat heidän lisäkseen Roosa Ojala, Salla Ojala, Jarkko Ojala ja Pekka Järvinen. Jokohan ensi vuonna kultamitalit?

Tyhjät Arvat esiintyi tällä koostumuksella ensimmäistä kertaa puulaakiin ja heti napsahti pronssimitalit pelaajien kaulaan.

–Turnaus alkoi vähän yskähdellen, mutta mitä pitemmälle se eteni, sen paremmin joukkueen peli alkoi hitsaantumaan. Maalivahti Eetu Hietala piti kyllä kenttäpelaajat hereillä, sillä komentoja tuli välillä isolla äänellä. Kapteeni Konsta Hietala sekä Lauri Tietäväinen sijoittuivat varsin korkealle pistepörssissä. Juuso Lehto oli myöskin pelipäällä tehoin 5+1. Joukkueeseen kuuluivat myös Sampo Sankelo, Kaapo Lindgren, Kaapo Kankaanpää sekä Otto Hauhtonen.

Veku eli Vetelin kuivat oli matkassa varsin kokeneella joukkueella.

–Veku aloitti myös turnauksen varovasti, mutta alkoi niitä voittojakin irrota ja loppusijoitus neljäs. Plussaa myös tässä joukkueessa, että kaksi naispelaajaa oli koko päivän mukana ja pelasivatkin todella hyvin. Joukkueen pelaajat olivat sitä mieltä, että ensi vuonnakin ollaan mukana. Joukkueessa pelasivat edellä mainittujen lisäksi Joona Vuoti, Anselmi Taipale, Teijo Saarikettu, Juho Koivukangas, Jarno Koskinen, Riku Patana, Taru Paavola sekä Essi Rahkonen.

Yli 20 vuoden perinne jatkuu

TURNAUKSESSA ladottiin kaikkiaan 128 maalia ja pisteille pääsi yli 60 pelaajaa.

–Turnauksen kirjanpitäjänä toimi jälleen Jorma Harju, joka piti järjestystä yllä – siitä kiitos jälleen! Kortesjärven Järvi-Veikot jalkapallojaosto kiittää kaikkia mukana olleita, olipahan taas kiva tapaninpäivä, Mattila toteaa.

Kinkku sulaa -puulaakia on järjestetty vuodesta 2001. Palkinnon on lahjoittanut edesmennyt jalkapalloilija Hannu Vainionpää.

Tuloksia, Kinkku sulaa -futsalturnaus 26.12.2023

  1. Piimä Pohkeet,21,  2) Nuestro sexo de familia, 12, 3) Tyhjät Arvat, 11, 4) Vetelin Kuivat, 10, 5) Dj Alligator, 10, 6) Mighty Dicks, 8, 7) Jägermaister, 5, OOSE, 3.

Pistepörssi 1) Atte Taipale, 8+8, 2) Jussi Mikkola, 6+8, 3) Ville Kankaanpää, 6+4, 4) Aapo Kuivila, 7+2, 5) Jarkko Ojala, 5+3, 6) Juho Koivukangas, 4+3, 6) Juuso Talvitie, 3+4, 6) Konsta Hietala, 3+4, 7) Lauri Tietäväinen, 6+0, Kai Koski, 5+1, 7) Juuso Lehto, 5+1, 7) Anselmi Taipale, 5+1, 7) Johan Lamberg 5+1, 7) Arttu Rintamäki, 4+2, 7) Aapo Taipale, 3+3, 8) Tatu Ihanamäki, 3+2, 8) Antti Hakala, 3+2.

Sinua saattaisivat kiinnostaa nämä jutut

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.