Lapinoja-Pitkänen Alajärven seurakunnan virkaa tekeväksi kappalaiseksi

Lapuan hiippakunta nimitti kappalaisia Alajärven seurakuntaan. Aiemmin Jenny Kärki on jo vihitty Lappajärven alueen kappalaisen tehtävään.
Lapuan hiippakunta nimitti kappalaisia Alajärven seurakuntaan. Aiemmin Jenny Kärki on jo vihitty Lappajärven alueen kappalaisen tehtävään.
Lapuan hiippakunta nimitti kappalaisia Alajärven seurakuntaan. Aiemmin Jenny Kärki on jo vihitty Lappajärven alueen kappalaisen tehtävään.
Lapuan hiippakunta nimitti kappalaisia Alajärven seurakuntaan. Aiemmin Jenny Kärki on jo vihitty Lappajärven alueen kappalaisen tehtävään.

LAPUAN HIIPPAKUNNAN tuomiokapituli hyväksyi kokouksessaan 17. huhtikuuta seuraavat viranhoitomääräykset ja nimitykset: Pastori Ilkka Lehto Alajärven seurakunnan kirkkoherran virkaan 1.5.2024 lukien. Pastori Elina Lapinoja-Pitkänen Alajärven seurakunnan vt. I kappalaiseksi (Lehtimäen alue) 1.5.–31.12.2024. Pastori Mikko Elenius Alajärven seurakunnan vt. III kappalaiseksi (Vimpelin alue) 1.5.–31.12.2024. Pastori Mari Heijari Alajärven seurakunnan seurakuntapastoriksi (Lappajärven ja Vimpelin alue) 1.5.–31.12.2024.

Samaa sukupuolta olevia ei vihitä aviolittoon Jyväskylän seurakunnan tiloissa

TUOMIOKAPITULI ei laajentanut Jyväskylän seurakunnan kirkkotilojen käyttöä. Tuomiokapituli teki päätöksen asiassa, jossa Jyväskylän seurakunnan kirkkoherra ja kirkkoneuvosto ovat olleet eri mieltä seurakunnan kirkko- ja kappelitilojen avaamisesta juridisesti samaa sukupuolta olevien henkilöiden vihkimiseen. Kirkkoneuvoston enemmistön kannan mukaan seurakunnan tulisi mahdollistaa tilojensa käyttäminen samaa sukupuolta olevien parien avioliittoon vihkimiseen. Piispa Matti Salomäen esittelystä tuomiokapituli ratkaisi asian kirkkoherran kannan mukaisesti siten, että Jyväskylän seurakunnan kirkko-, siunauskappeli- ja kappelitilojen käyttöä koskevat linjaukset eivät muutu. Päätös syntyi äänestyksen jälkeen äänin 5–2. Päätökseen jätettiin eriävä mielipide.

Aiheeseen liittyviä juttuja

Mainos
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.