Järvien pinnannousu hiipumassa, Lappajärvi nousee vielä

Tulvaa Härmässä. Kuva: Joni Keskinen.
Tulvaa Härmässä. Kuva: Joni Keskinen.
Tulvaa Härmässä. Kuva: Joni Keskinen.
Tulvaa Härmässä. Kuva: Joni Keskinen.

Alajärven ja Halsuanjärven pinnat saavuttivat huippunsa tiistaina ja kääntyivät laskusuuntaan. Lappajärven vedenkorkeus on reilut 10 cm ylempänä kuin kesäajan säännöstelyn tavoitevyöhykkeen yläraja. Lappajärven vedenpinta nousi viimeisen vuorokauden aikana viisi senttiä. Lappajärven vedenpinnan ennustetaan nousevan vielä noin 10 senttiä. Tekojärvien pinnat ovat nousseet niin korkealle, että juoksutukset niistä on aloitettu tai aloitetaan lähipäivinä.

Kuortaneenjärven korkein vedenkorkeus jäänee noin 20 senttiä matalammaksi kuin vuoden 1984 korkein havainto.

ELY-keskus lopettaa tänään ympärivuorokautisen tulvapuhelinpäivystyksen.

Mainos
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.