Sankelo suunnistuksen nuorten MM-kisoihin 

Sampo Sankelon harjoituskausi oli täynnä haasteita, mutta paikka kansainvälisiin kisoihin tuli silti.
Sampo Sankelon harjoituskausi oli täynnä haasteita, mutta paikka kansainvälisiin kisoihin tuli silti.
Sampo Sankelon harjoituskausi oli täynnä haasteita, mutta paikka kansainvälisiin kisoihin tuli silti.
Sampo Sankelon harjoituskausi oli täynnä haasteita, mutta paikka kansainvälisiin kisoihin tuli silti.

LAPUAN VIRKIÄN Sampo Sankelo on valittu Suomen edustajaksi suunnistuksen nuorten MM-kisoihin ja nuorten Eurooppa-cupiin. Kisat pidetään Romaniassa 2–9. Heinäkuuta ja Belgiassa 24.–28. elokuuta. 

–Olo on helpottunut onnistuneiden katsastuskisojen myötä. Nämä kisat ovat olleet tähtäimessäni koko junnuvuosieni ajan. Nyt pääsen kilpailemaan MM-tasolla oman ikäisteni sarjassa. Pohjatyötä kisoja varten on tehty jo pitkään. Netistä on myös ennakkoon tutkittu alueen vanhoja karttoja sekä maaston tarjoamia fyysisiä haasteita, kortesjärvinen Sankelo kertoo. 

Kisalipun lunastaneella Sankelolla on ollut kevään harjoituskaudella ongelmia. Santahaminan urheilukoulua käyvä upseerioppilas kaatui pahasti toukokuussa MM-kisoihin valmistavalla Romanian leirillä ja mursi vasemman käden ranteesta veneluun. Käsi paketissa suunnistaminen kuitenkin onnistui ja hän sijoittui sprintin MM-katsastuksessa Espoossa toiseksi. Keskimatkan SM-kisat Vaasassa jäivät loukkaantumisen takia väliin. Valinta kisajoukkueeseen sinetöityi lopulta viime viikonlopun pitkän matkan katsastuksen toisella sijalla Vihdissä. 

–Viime vuoden MM-kisoista Portugalista on nyt oppia ammennettu. Olen myös vastoinkäymisistä huolimatta hyvässä kunnossa. Tarkoitukseni on tehdä henkilökohtaisilla matkoilla sellaisia suorituksia, että sijoitukset aikaisempiin arvokisoihin verrattuna paranevat huomattavasti. Lisäksi tavoittelen paikkaa viestien ykkösjoukkueista. Niissä Suomella on jopa mitalisaumoja, toteaa Sankelo. 

Nuorten maajoukkuevalmentaja Arttu Syrjäläisen mukaan valinnat kisoihin olivat pääsääntöisesti kohtalaisen selkeät. Vaikka kyse on nuorten arvokilpailuista, niin tänä vuonna kisoihin lähtee poikkeuksellisen kokenut kaarti. 

Nuorten MM-joukkue miehissä: Rauli Aho, Valkeakosken Haka, Florian Fritzen, Lynx Kirkkonummi, Santeri Kirjavainen, Kalevan Rasti, Jussi Raasakka, Helsingin Suunnistajat, Aarni Ronkainen, Jämsän Retki-Veikot, Sampo Sankelo, Lapuan Virkiä. Varalla: Joona Hirvilahti Vehkalahden Veikot. 

Lisää suunnistusjuttuja täällä

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

ISOJAKO

JA