Suunnistuksen Viestiliigan toinen osakilpailu juostaan Lakeaharjulla

Julkaistu:

Kategoria:

,

SUOMALAISET suunnistuksen kärkiseurat ottavat toisistaan mittaa kesäkuun 19. päivänä Vimpelissä.  Järviseudun Rasti sekä Kauhavan Wisa järjestävät Viestiliigan toisen osakilpailun Lakeaharjun vaativassa maastossa.

Miesten pääsarjassa eteläpohjalaisista suunnistusseuroista mukana on Lapuan Virkiä. Viime vuonna Viestiliigan osakilpailussa kansallisen kärjen tuntumassa ajoittain väläytelleen lapualaisseuran Mikko Pajukangas kertoo joukkueen lähtevän hakemaan tasapainoista kokonaissuoritusta Lakeaharjun rinteiltä. Tällä hetkellä Lapuan Virkiä on Viestiliigan kokonaistilanteessa sijalla 17.

–Seurassa on valmistauduttu huolella tulevaan viestiin. Kilpailualueen viereisiin maastoihin on laadittu muutama harjoitus, joiden avulla on saanut hyvän kuvan Lakeaharjun omalaatuisesta maastosta. Uskon, että hyvänä päivänä joukkue kykenee haastamaan kenet tahansa, Pajukangas arvioi.

PAJUKANKAAN mukaan Lakeaharjun maasto on pienipiirteinen ja kalliot ovat repaleisia. Tämä edellyttää kilpailijoilta hyvää suunnistuksen hallintaa. Kartanlukutyöskentelyn tulee olla tarkkaa ja keskittymiskyky korostuu radan vaativimmilla alueilla.

–Suoritusta on tehtävä suunnistus edellä. Pelkästään suurpiirteisesti rasteille juoksemalla lopputulos tulee olemaan heikko. Pajukangas kommentoi.

Pajukangas toivoo ratamestarin Lakeaharjulle kaavailemien ratojen tuovan esiin maaston parhaat puolet. Samanaikaisesti hän toivoo sekä kilpailijoiden että yleisön näkökulmasta tapahtumasta muodostuvan jännittävä viestikilpailu.

–Ratamestarointi Lakeaharjulla on varmasti haastava tehtävä. Monta eri asiaa täytyy osata ottaa huomioon kokonaisuutta valmistellessa, Pajukangas kommentoi.

VIESTILIIGAN osakilpailu juostaan samana ajankohtana kuin Jukolan viesti olisi ollut tarkoituksena alkuperäisen suunnitelman mukaisesti järjestää. Pajukangas kertoo Virkiän suunnistajien kauden jatkuvan Lakeuden viestin jälkeen harjoituspainotteisesti heinäkuuta kohti.

–Samalla katseet alkavat kääntymään seurassa hiljalleen elokuun lopussa Rovaniemellä kilpailtavaan Jukolan viestiin, Pajukangas tarkentaa.

Miesten pääsarjan viesti on yhteensä viiden osuuden mittainen. Naisilla vastaava osuusmäärä Lakeuden viestissä on neljä. Lakeaharjulla juostava suunnistusviesti televisioidaan suorana ISTV:n ja Ruudun välityksellä. Kilpailu tulee katsottaviksi jälkilähetyksenä Oikea Reitti oy:n Youtube-kanavalle kilpailun jälkeen.

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.