Musiikkiharrastuksesta monipuoliset eväät elämään

Julkaistu:

MUSIIKINOPETTAJANA työskentelevällä Meeri Mäkelä-Erkinheimolla eivät ole osa-alueet loppuakseen keskustellessa musiikkiharrastuksen tarjoamista hyödyistä. Härmänmaan musiikkiopiston hahmotusaineiden sekä laulun opettaja kertoo musiikkiharrastuksen tarjoavan parhaimmillaan elinikäisen harrastuksen.

Mäkelä-Erkinheimo on aloittanut Härmänmaan musiikkiopistolla vuoden 2000 lopulla. Uran aikana muutama nuottiavain on tullut piirrettyä.

–Ura lakeudella alkoi Kauhava-Härmäin kansalaisopistossa vuonna 1995. Siellä olin pianonsoiton opettajana ja kuoron johtajana. Aloitin täällä musiikkiopistossa aluksi muskarin opettajan sijaisena, Mäkelä-Erkinheimo muistelee.

MUSIIKISSA Mäkelä-Erkinheimoa viehättää sen monipuolisuus. Hän kertoo olevansa musiikin suhteen kaikkiruokainen.

–Teorian opetuksessa ei ainakaan dementoidu, kun joutuu koko ajan jotain värkkäämään. Minun mielestäni kaikessa musiikissa on jotain hyvää. Mielenkiintoisinta on se, kun musiikissa kaikki lopulta nivoutuukin yhteen, Mäkelä-Erkinheimo sanoo.

Henkilökohtainen suosikki Mäkelä-Erkinheimolle on laulu. Hän aloitti aikoinaan pianonsoitolla, mutta korvasi laulun pääaineenaan varsin nopeasti.

–Musiikki on aina ollut vahvasti oma juttuni, Mäkelä-Erkinheimo ilmoittaa.

MUSIIKKIHARRASTUKSEN kautta saataviksi taidoiksi Mäkelä-Erkinheimo määrittelee esityksellisen itsevarmuuden sekä keskittymiskyvyn kehittymisen.

–Esimerkiksi jos joskus tulee tilanne vastaan, jolloin täytyy pitää esimerkiksi spontaanisti puhe, vaikka synttärisankarille, niin silloin esiintymiseen ei ole niin kauhea kynnys, Mäkelä-Erkinheimo arvioi.

Edellä mainittujen lisäksi Mäkelä-Erkinheimo kertoo musiikkiharrastuksen parantavan loogista päättelykykyä.

–Samalla musiikin opiskelu tarjoaa itse asiassa hyvin yleissivistävän kokonaisuuden. Musiikki kulkee osana ympärillämme pyörivää maailmaa. Se on kautta aikain peilannut yhteiskunnassa vallitsevia tapahtumia ja sen kautta oppii paremmin jäsentelemään erilaisia kulttuureja, Mäkelä-Erkinheimo toteaa.

Mäkelä-Erkinheimo kannustaa rohkeasti ilmoittautumaan Härmänmaan musiikkiopiston toimintaan mukaan. Tilat ovat hänen mukaansa kunnossa ja osaavia opettajia on soittimelle kuin soittimelle.

–Musiikinopetuksessa mennään nykyään paljon oppilaan ehdoilla. Soittimia on vuokrattavaksi ja kaikkiin tarvittaviin soittimiin pyritään järjestämään opetusta parhaan mukaan. Piano on halutuin, mutta muutakin on valikoimassa, Mäkelä-Erkinheimo päättää.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.