Kortesjärvellä tutustutetaan lapsia suunnistuksen saloihin

Kitkalla järjestettiin Perheseikkailu, jossa 4–8-vuotiaat vanhempineen pääsivät tutustumaan suunnistuksen saloihin. Kuvat: Pia Suomela
Kitkalla pidettiin Perheseikkailu-niminen suunnistustapahtuma, jossa 4-8-vuotiaat vanhempineen pääsivät tutustumaan lajin saloihin turvallisesti ja hauskasti. 12. toukokuuta Kortesjärven urheilukentällä pidetään myös seuraava suunnistuskoulu, jossa niin ikään harjoitellaan suunnistusta leikin varjolla.

KORTESJÄRVEN Kitkalla pidettiin Perheseikkailu-niminen suunnistustapahtuma keskiviikkona 28. huhtikuuta.

Kortesjärven Järvi-Veikkojen Pia Suomelan ja Satu Kielinen-Myllymäen toteuttaman illan aikana tutustuttiin suunnistusharrastukseen turvallisesti ja hauskasti. Aiempaa suunnistuskokemusta tai -taitoa ei edellytetty.

Suunnistus on laji, jota voi harrastaa ikään katsomatta, ja perheseikkailu oli suunnattu 4–8-vuotiaille ja heidän huoltajilleen.

–Illan aikana muun muassa opeteltiin karttamerkkejä, sankosuunnistettiin, pujottelusuunnistettiin ja juostiin karttamerkkiviesti. Lopuksi kierrettiin oikea suunnistusrata, Pia Suomela KJV:ltä kertoo.

Mukana oli reilu parikymmentä lasta vanhempineen.

SAMANA iltana Kitkalla alkoi myös KJV:n iltarastikausi. Iltarasteja järjestetään kaikkiaan 23 paikassa.

Iltarastit pyritään tänä keväänä, koronarajoitusten sen salliessa, pitämään normaalisti keskiviikkoiltaisin kello 17–19.

Sen jälkeen rastit jätetään maastoon, ja niitä pääsee etsimään omatoimisesti sunnuntaihin kello 16 asti. Omatoimirastien kartat löytyvät ratojen lähtöpaikalla olevasta postilaatikosta.

Omatoimirastit otettiin käyttöön viime keväänä pandemian takia.

–Ne ovat saaneet paljon kiitosta, Suomela kertoo.

Ratoja löytyy kaikille: on A-, B-, C- ja opetusrata.

–Opetusrata on helppo ja turvallinen rata, joka sopii kaikille suunnistusta aloitteleville. A-, B- ja C-radat sopivat suunnistusta jo enemmän harrastaneille.

Iltarastien kartoista ei peritä karttamaksua, sillä KJV haluaa kannustaa kaikkia osallistumaan.

–Varsinkin näin poikkeusaikana juuri ulkona liikkuminen ja suunnistus ovat tulleet todella suosituiksi ja hyviksi harrastusmuodoiksi, joissa pystytään pitämään turvavälit sekä pitämään itsestä ja kunnosta hyvää huolta.

PERHESEIKKAILU järjestettiin Kortesjärvellä osana Suomen suunnistusliiton Koulu kartalla -teemaviikkoa, jossa KJV oli mukana. Sen tavoitteena oli tehdä suunnistusharrastusta tutuksi päiväkoti-, eskari- ja alakouluikäisille.

Seura järjesti huhtikuussa myös suunnistuksen alkeiskurssin yhteistyössä Järvilakeuden kansalaisopiston kanssa.

3. toukokuuta alkoi KJV:n, Kauhavan Wisan ja Alahärmän Kisan yhteinen lasten suunnistuskoulu. Seuraava suunnistuskoulu pidetään Kortesjärven urheilukentällä keskiviikkona 12. toukokuuta.

–Siellä harjoitellaan suunnistusta ja siihen liittyviä asioita leikin varjolla. Lisäksi kierretään ratoja kokeneempien suunnistajien kanssa. Kaikki lajista kiinnostuneet lapset ovat tervetulleita sinne, Suomela sanoo.

Kesäkuussa Kitkalla pidetään myös kansalliset yhteislähtökilpailut Jukolan tapaan, elokuussa on sprinttikisat Lappajärvellä, ja elokuun lopussa järjestetään Yliviitalassa suunnistuksen maakuntaviesti, jota KJV on toteuttamassa muiden kauhavalaisten urheiluseurojen kanssa.

–Paljon on kaikkea mukavaa tekemistä siis tiedossa.

Ajankohtaista tietoa iltarastipaikoista ja suunnistuskoulusta sekä mahdollisista pandemian aiheuttamista rajoituksista ja muista muutoksista suunnistustoimintaan löytyy KJV:n nettisivuilta ja Facebookista. Kaikkiin kortesjärveläiskoteihin on myös jaettu seuran iltarastikalenteri.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.