Uusimmat kesäblogit:

Laavulaulutilaisuudet kutsuvat yhteislauluun ja Karikko-viikko tarjoaa kokemuksia kesään 

Kulttuuriyhdistys Karikko ry järjestää Lappajärvellä laavulauluja ja Karikko-viikon, jonka ohjelmaan sisältyy naurujoogaa, Eino Leinon runoja ja kehorytmiikkaa. Kuva: Päivi Kultalahti.
Kulttuuriyhdistys Karikko ry järjestää Lappajärvellä laavulauluja ja Karikko-viikon, jonka ohjelmaan sisältyy naurujoogaa, Eino Leinon runoja ja kehorytmiikkaa. Kuva: Päivi Kultalahti.

KULTTUURIYHDISTYS Karikko ry järjestää kesäiltojen ratoksi yhteislauluiltoja Lappajärven rannoilla. Tapahtumissa lauletaan tuttuja lauluja Karikon muusikoiden säestyksellä. Laavulaulut järjestetään neljänä peräkkäisenä keskiviikkoiltana eri laavuilla kello 19–20. Ensimmäiset laavulaulut lauletaan keskiviikkona 28. kesäkuuta Kärnän laavulla (Korkeasaarentie 5). Seuraavat laavulaulut järjestetään 5. heinäkuuta Kivitipun kodalla (Nykälänniemen pohjoisrannassa, lähellä Golf-clubia ja Kirkkovenekatosta). Karvalan nuorisoseuran pihamaalla (Karvalantie 100) lauletaan 12. heinäkuuta ja Itäkylän kylätalon pihamaalla (Uimalantie 39) 19. heinäkuuta. Tapahtumissa on säävaraus ja hyttysvaroitus. 

HEINÄKUUN ensimmäisellä viikolla vietetään Lappajärvellä Karikko-viikkoa. Ohjelma on Kulttuuriyhdistys Karikon tuottamaa. Tiistaina 4. heinäkuuta on tarjolla naurujoogaa kello 19–20 Kivitipun ryhmäliikuntatilassa (kellarikerros). Ryhmässä nauru tarttuu ja ilo moninkertaistuu. Naurujooga tarjoaa sosiaalisen, myönteisyyttä ja iloa edistävän kohtauspaikan arjen keskelle. Toiminta on yksinkertaista: naurujoogassa nauramme ilman syytä, haemme nauruamme leikkimielisillä nauruharjoituksilla ja teemme yksinkertaisia syvähengitysharjoituksia. Lopussa on vapaan naurun aika ja rentoutus.  

Naurujooga-tuokio on kaikille avoin. Mukaan tarvitset juomapullon, jumppapatjan, kevyen peiton ja uteliaan asenteen. Mukaan mahtuu 10 ensimmäistä tulijaa. Naurujoogan ohjaa teatteri-ilmaisun ohjaaja, naurujoogaohjaaja Katja Kujala. 

Keskiviikkona laavulaulutilaisuus kutsuu Nykälänniemen pohjoisrannan kodassa. Kodassa palaa valkea, joten omat eväät voi ottaa mukaan.  

Runon ja suven päivän iltana eli torstaina 6. heinäkuuta kello 20.30 alkaen Terrace Kirpussa Karikko goes Eino Leino! Kulttuuriyhdistys Karikko tulkitsee Eino Leinon runoja lausuen, soittaen ja laulaen.  

Viikon päätteeksi perjantaina 7. heinäkuuta järjestetään vielä Kehorytmiikka-työpaja kello 19–20 Kivitipun ryhmäliikuntatilassa (kellarikerros). Kehorytmiikka on musiikillista ilottelua kehon ääntä käyttäen. Työpajassa soitetaan omaa kehoa yhdessä ryhmän kanssa. Kehorytmiikassa musisoidaan muun muassa taputtamalla, tömistelemällä, napsuttelemalla ja halutessaan myös ääntä käyttämällä. Kehorytmiikka on laajalti käytössä oleva kansanperinne, joka on levinnyt Suomeen Oseaniasta ja Afrikasta. Keho on soitin, joka kulkee jokaisella aina mukana. Soittimesta saa monenlaisia ääniä ja erilaisten rytmikudosten avulla luodaan yhtenäinen musiikillinen kokonaisuus. Työpaja sopii kaikille eikä aiempaa musiikillista osaamista tarvita. Mukaan voit ottaa vesipullon ja iloisen, uteliaan mielen. Kehoa ja ääntä kohdellaan lempeän kunnioittavasti. Työpajan harjoitteet tehdään aina jokaisen omien taitojen puitteissa omaa kehoa kuunnellen. Työpajan ohjaa musiikkikasvattaja Maija Perälä. 

Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy ja ne ovat avoimia kaikille. Osallistujiksi ovat tervetulleita paikkakunnan ja lähialueen asukkaat, kesäasukkaat ja matkailijat. 

Tuija Ahola 

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Artikkelit vuosittain

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.