Väkitukko Areenalla käydään kiinni ajankohtaisiin asioihin 

Väkitukko Areenalla nostetaan kissa pöydälle. Hauskoja hetkiä tiedossa!
Väkitukko Areenalla nostetaan kissa pöydälle. Hauskoja hetkiä tiedossa!
Väkitukko Areenalla nostetaan kissa pöydälle. Hauskoja hetkiä tiedossa!
Väkitukko Areenalla nostetaan kissa pöydälle. Hauskoja hetkiä tiedossa!

VIMPELIN PESISFESTIVAALIEN tapahtumia täydentää tänä vuonna Väkitukko Areena panelisteineen. Idea areenaan syntyi, kun Vimpelin kunnanjohtaja Sam Leijonanmieli oli itse puhujana SuomiAreenassa. 

–Aloin pohtia asiaa. Miksei tehtäisi jotain samankaltaista formaattia, jossa tuotaisiin esiin ulkopuolisia puhujia, vimpeliläisiä ja heidän ajatuksiaan? Syntyi ajatus rakentaa yhteiskunnallinen keskustelufoorumi, jossa meillä on eri ikäisiä keskustelemassa muun muassa kunnan veto- ja pitovoimasta, urheilun merkityksestä ja hyvinvointialueesta, sanoo Leijonanmieli.  

Väkitukko Areena järjestetään torstaina 13.7 ja perjantaina 14.7 Kuntalaisten olohuoneen terassilla Saarikentän kupeessa. Areenaa juontavat Elina Luoma-aho ja Johanna Korkea-aho, panelisteiksi kutsutaan monipuolinen kattaus ihmisiä eri aloilta ja ikäryhmistä ja saatetaanpa siellä nähdä julkisuudestakin tuttuja kasvoja. 

–Meillä on valtavasti elinkeinoelämän osaamista, joten haluamme antaa paikallisille yrityksille näkyvyyttä. Myös nuoret ja seniorit saavat äänensä kuuluville, lupaa Leijonanmieli. 

Idearikas kunnanjohtaja on lupautunut myös panelistiksi. Väkitukko areenalla ei kuitenkaan turhia lätistä. 

–Siellä keskustellaan merkittävistä yhteiskunnallisista asioista niin, että kaiken keskiössä on Vimpeli. Nostetaan kissa pöydälle, mennään suoraan asiaan, niin kuin Vimpelissä on tapana. Ei kierrellä turhia, nauraa Leijonanmieli.   

Pesisfestivaalit järjestetään nyt toista kertaa ja perinnettä halutaan paitsi ylläpitää, myös vahvistaa ja kasvattaa isommaksi. 

–Vimpeli on tunnettu pesäpallosta, se on meille kulttuurillisesti ainutlaatuinen asia, eräänlainen identiteetti kysymyskin jopa. Sen ympärille rakennettiin Pesisfestivaalit, jotka viime vuonna toivat paikkakunnalle 12 000 kävijää. Se on melkoinen saavutus. Tänä vuonna haluamme kasvattaa kävijämäärää entisestään, sanoo Leijonanmieli. 

VÄKITUKKO AREENAN juontajakaksikko ei aivan vielä tiedä mihin on tullut lähdettyä mukaan, mutta se ei kuitenkaan estä ottamasta haastetta vastaan. 

–Tämä on sitä yhdessä tekemisen meininkiä ja vimpeliläisille ominaista tapaa heittäytyä, tukea toisen ideoita. Mitään uutta ei synny, ellei tee jotain toisin! Uskomme, että yhteisöllisyys ja rakkaus kotiseutuun välittyy myös Väkitukko Areenan keskusteluista. Meillä on hieno kylä, jota on ilo nostaa maailman kartalle, sanovat Luoma-aho ja Korkea-aho. 

Elina Luoma-aho (vasemmalla), Sam Leijonanmieli ja Johanna Korkea-aho lupaavat, että turhia lätinöitä ei Väkitukko Areenalla kuulla.
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.