Lappajärven Cooperin testissä juostiin joukolla yli kolmentonnin 

Raine Savolan lähtölaukaus lähetti testaajat matkaan. Kuva: Pasi Rauhaniemi.
Raine Savolan lähtölaukaus lähetti testaajat matkaan. Kuva: Pasi Rauhaniemi.

LAPPAJÄRVELLÄ lauantaina tyynessä hellesäässä järjestetyssä Cooperin testissä saavutettiin reilun vuosikymmenen tauon jälkeen 3000 metrin raja usean juoksijan voimin. Taso on noussut, sillä testitulosten keskiarvo nousi nyt yli 2700 metrin. Kuuluttajana toiminut Raine Savola varoitti lähtöviivalla lähtemästä liian kovaan alkuvauhtiin.    

–Muistakaa, että tämä ei ole kilpailu, vaan jokainen juoksee omalla tasolla testatakseen tämänhetkisen kuntonsa, hän huomautti. 

Tapahtuman nuorin osanottaja oli Veikkojen yleisurheilijatyttö Hilma Kansanaho ja vanhin Ahti Honkola. Järjestäjien puolesta he saivat Kiharusi ry:n mitalit, kuten myös pisimmän metrimäärän kerännyt vimpeliläinen Atro Anttila. Vuosien tauon jälkeen testaamaan palannut Anttila juoksi 3080 m ja sai hyvää vetoapua vasta 15-vuotiaalta Jaakko Tyynelältä (3030 m). 

Lappajärven kunnan lahjoittamat termospullot saivat arvonnassa Donato Rauhaniemi ja Päivi Etelämäki. Lauantaina 66-vuotissyntymäpäiväänsä kuntoillen viettänyt Ahti Honkola piti tilaisuuden päätteeksi kiitospuheen. 

–Lappajärven urheilukentällä on aina ollut onnistuneita tapahtumia, niin nytkin. Mahtavan tunnelman lisäksi kuuluttaja kannusti testaajia kertomalla asiantuntevasti väliaikoja, soinilainen Honkola kiitteli. 

Mainos

MONET kuntoilijat kertoivat toivovansa Järviseudulle lisää vastaavankaltaisia ilmaisia tapahtumia, missä voisi haastaa itsensä. Seuraavan kerran Cooperin testi järjestetään Lappajärvellä mahdollisesti ensi vuoden elokuussa. Oman testitavoitteen asettaminen ja siihen pyrkiminen nostaa liikkumisen motivaatiota. 

Veikkojen yleisurheilujaosto järjestää tänäkin kesänä aktiivisesti yleisurheilukilpailuja Nissin stadionilla. Tulivuorijuoksu starttaa markkinalauantaina ja nappulakisoja on perinteiseen tapaan. Aikuisyleisurheilukisojen yhteydessä 5.8 heitetään naisten ja miesten keihäässä Erkki Ahvenniemen muistokilpailu. 

Cooperin testin tulokset metreissä: Atro Anttila 3080, Jaakko Tyynelä 3030, Tapani Tyynelä 3030, Päivi Etelämäki 2780, Donato Rauhaniemi 2700, Ahti Honkola 2470, Hilma Kansanaho 2410, Melba de la Cruz 2397. 

Tapani Tyynelä 

Nissin stadionin 25 asteen helle helli juoksijoita. Kuva: Pasi Rauhaniemi. 
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.