Uusimmat kesäblogit:

Alajärvellä ja Vimpelissä tehdään historiaa – Ruukki toimittaa kaikkien aikojen ensimmäiset fossiilivapaasta teräksestä valmistetut rakennustuotteet

Ruukki Constructionin toimitusjohtaja Sami Eronen kertoo, että Ruukilla pyritään pienentämään hiilijalanjälkeä kaikin mahdollisin keinoin.
Ruukki Constructionin toimitusjohtaja Sami Eronen kertoo, että Ruukilla pyritään pienentämään hiilijalanjälkeä kaikin mahdollisin keinoin.

SSAB-KONSERNIIN kuuluva Ruukki Construction pilotoi ensimmäisenä maailmassa fossiilivapaan teräksen käyttöä rakennustuotteissa. Maailman ensimmäiset fossiilivapaasta teräksestä valmistetut katto- ja seinärakenteet toimitetaan vuoden 2023 kolmannesta neljänneksestä alkaen strategisille asiakkaille Ruotsissa ja Suomessa. Ne valmistetaan Ruukin Alajärven ja Vimpelin tehtailla Suomessa, Pärnun tehtaalla Virossa sekä Plannjan Järnforsenin tehtaalla Ruotsissa.

Ensimmäiset fossiilivapaasta teräksestä valmistetut sandwich-paneelit, julkisivutuotteet ja kattotuotteet toimitetaan valituille asiakkaille, joilla on vahva kestävän kehityksen agenda. Tuotteiden valmistusvaiheen päästöt pyritään minimoimaan käyttämällä vihreää energiaa sekä valitsemalla materiaali- ja logistiikkavaihtoehtoja, joiden ympäristövaikutus on mahdollisimman pieni.

Rakentamisen hiilijalanjälkeä pienentämässä

–Tavoitteenamme on johtaa globaali terästeollisuus kohti hiilidioksidivapaata tulevaisuutta. Rakentaminen on yksi tärkeimmistä terästä käyttävistä teollisuudenaloista, ja sen osuus teräksen maailmanlaajuisesta kysynnästä on yli 50 prosenttia. Tuomalla fossiilivapaan teräksen rakennustuotteisiin voimme yhdessä auttaa rakennus- ja kiinteistöalaa pienentämään rakennetun ympäristön hiilijalanjälkeä merkittävästi, sanoo Thomas Hörnfeldt, SSAB:n VP Sustainable Business.

–Olemme erittäin ylpeitä siitä, että SSAB:n osana voimme maailman ensimmäisenä yrityksenä toimittaa fossiilivapaasta teräksestä tehtyjä rakennustuotteita asiakkaille. Fossiilivapaa raaka-aine vähentää tuotteidemme elinkaarivaikutuksia merkittävästi, mutta teemme paljon muutakin vähentääksemme ympäristövaikutuksiamme. Kehitämme jatkuvasti prosessejamme ja tuotevalikoimaamme, jotta voimme tulevaisuudessa toimittaa asiakkaillemme hiilineutraaleja rakennustuotteita, kertoo Ruukki Constructionin toimitusjohtaja Sami Eronen.

Jo vuonna 2019 tehdyn vastuullisuuslupauksensa mukaisesti Ruukki on sitoutunut olemaan ensimmäinen yritys, joka tarjoaa fossiilivapaasta teräksestä valmistettuja rakennustuotteita. Ruukki on systemaattisesti vähentänyt toimintansa päästöjä, tavoitteenaan saavuttaa 25 prosentin päästövähennykset vuoteen 2026 mennessä. Monivuotinen investointiohjelma tähtää siihen, että toiminnan ja tuotevalikoiman ympäristövaikutukset olisivat jatkossa mahdollisimman pienet.

Lisää yritysjuttuja täällä, luitko jo nämä?

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Vimpelissä kaavaillaan kehitysyhtiön perustamista.

Vimpeli saamassa kehitysyhtiön

MAANANTAINA kokoontuva Vimpelin kunnanhallitus saa päätettäväksi kehitysyhtiön, Vimpeli Invest Oy:n,  perustamisen. Mikäli kunnanhallitus hyväksyy talous-

Vimpelissä kaavaillaan kehitysyhtiön perustamista.

Vimpeli saamassa kehitysyhtiön

MAANANTAINA kokoontuva Vimpelin kunnanhallitus saa päätettäväksi kehitysyhtiön, Vimpeli Invest Oy:n,  perustamisen. Mikäli kunnanhallitus hyväksyy talous-

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Artikkelit vuosittain

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.